algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Denuncien que les obres de l'autovia han destruït un conjunt patrimonial

El PSM diu que «per fer autopistes, PP i UM arrasen sense miraments»

LL.P.Inca.
El PSM ha denunciat que les obres de l'autovia entre Inca i sa Pobla han destruït la casa i la teulera de ca sa Rotera que, juntament amb les cases de Son Jan i l'hostal de cas Tix, conformen un conjunt d'interès patrimonial del terme municipal de Campanet. Precisament l'Ajuntament de Campanet estava realitzant els tràmits per incloure tots aquests elements arquitectònics en el catàleg d'Elements d'Interès Artístic i Patrimoni Arquitectònic del terme municipal.

El conjunt patrimonial prové d'un petit nucli de població que es va crear el segle XIX a l'encreuament entre l'antic camí Reial i la carretera Palma-Alcúdia. En aquest sentit, també presentà al·legacions al projecte de la Conselleria d'Obres Públiques perquè es tingués en compte que les obres no fessin malbé el patrimoni del municipi.

El portaveu del PSM en el Consell de Mallorca, Antoni Alorda, recorda que en el seu moment advertí la Comissió Insular de Patrimoni perquè es posàs especial atenció en el fet que els projectes viaris que estan prevists realitzar entre el Govern balear i el Consell de Mallorca no afectassin el patrimoni artístic i arquitectònic.

Els nacionalistes consideren que amb aquests fets que denuncien es posa de manifest «la falta de sensibilitat pel patrimoni artístic i arquitectònic que té el Govern, i concretament la Conselleria d'Obres Públiques, a l'hora d'escometre les obres de l'autovia». El PSM considera per tot això que la destrucció de la teulera de ca sa Rotera i del seu valor patrimonial «és una mostra més que, a l'hora de fer autopistes, PP i UM arrasen sense miraments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris