algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Els Independents diuen que han estat objecte de persecució política

Margalida Tous va repondre als retrets fets per UM, PP i EU-EV

«L'única pretensió que ha tingut l'oposició ha estat la de desgastar-nos políticament, tirar-nos contra les roques perquè tinguéssim una mort lenta. La meva renúncia era, sense cap dubte, la millor sortida per al poble». Aquest és el paper que ha jugat l'oposició segons l'exbatlessa d'Artà, Margalida Tous, en el seu any al capdavant de la Sala.

Si el dia del ple, en el qual es donava compte de la seva dimissió dijous al vespre, Tous no va respondre als retrets dels grups de l'oposició, ahir sí que ho va fer, i amb molta contundència. Va voler deixar ben clar que ni UM no ha tingut voluntat d'arribar a cap pacte, ni el PP no ha mostrat interès per accedir a la informació que sol·licitaven. I d'EU-EV en comentà que «ens ha sorprès que els caps de Palma, quan ens reunírem amb ells, ens donassin la raó».

Els independents ho tenen clar. Després de 25 anys en la batlia ara les toca passar a l'oposició. «N'haurem d'aprendre i serà una oposició dura, però sempre constructiva». Quant al seu paper en futurs pactes per governar, afirmen que «si ens ofereixen res ja ho estudiarem».

Tous responia així: «Unió Mallorquina ens ha acusat de rompre pactes, i això no es ver. Qui els ha romputs han estat ells amb una telefonada. No és ver que demanàssim un acte d'obediència ni féssim exigències. Però passa que érem ben conscients que el dia 30 de juny vencia un préstec amb una entitat financera i amb els pressuposts podien fer un refinançament. Estam sorpresos que UM s'hagi expressat en contra del refinançament del crèdit, quan hi ha un edil seu que fa feina en una entitat bancària que se'n beneficiava si aquest no es duia a terme», comentà Tous.

Respecte del PP, l'exbatlessa comentà que «ens retragueren que no tenien informació. Ens sorprèn molt que retreguin això, si resulta que el número 2 del Partit Popular és el tresorer i des de fa un any firma factures. També va dir públicament que si haguessin fet uns pressuposts serien semblants als que nosaltres presentàrem, i així i tot no hi votaren a favor. Els ho entregàrem 15 dies abans i els diguérem que en fessin suggeriments. Ells no han tingut informació perquè tampoc no s'han molestat a demanar-ne».

Respecte del regidor d'EU,-EV, Julen Adrián, comentà que «ara es tem que ha deixat el govern en mans de la dreta». La secretària del partit, Xesca Piris, va agrair a Margalida Tous i als altres dos regidors d'UIA, Elvira Piris i Josep Danús, «aquest any de molta feina».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris