algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El Govern obliga a pagar les barques que siguin botades als seus varadors

L'Executiu aplica una llei estatal que afecta embarcacions de remolcs amb vehicles

93276

Un remolc en el moll de Portopetro, un dels ports de l'illa que gestiona el Govern balear i que aplica la tarifa.

J.M.S.
Els propietaris d'embarcacions que a diari es traslladen al litoral amb un vehicle amb remolc per botar les seves embarcacions s'han vist sorpresos perquè des del passat 14 de juny han de pagar per usar les rampes dels varadors dels ports gestionats directament pel Govern balear.

La direcció general de Ports de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports ordenà a través d'una circular que remeté a tots els ports de l'Illa que les embarcacions que siguin botades als seus varadors han de pagar unes tarifes. Fins ara la utilització de les rampes era gratuïta, però ara han de pagar 2'56 euros per embarcacions de fins a cinc metres d'eslora i 4'27 a partir dels cinc metres.

L'aplicació d'aquesta taxa està regulada per la llei estatal de ports, expliquen fonts autoritzades de la Conselleria, i el seu objectiu és «regular la situació dels varadors» dels ports que siguin de gestió directe del Govern. «En apujar el remolc tothom usava els varadors com volia. L'objectiu és ordenar el seu ús cobrant aquest servei». Els encarregats de cobrar aquesta tarifa són els vigilants de ports de la direcció general. Però l'aplicació d'aquesta llei de forma sobtada ha creat caos i confusió entre els usuaris i més d'un mal de cap als mateixos vigilants.

De fet, diferents encarregats de ports consultats per aquest diari han coincidit a assenyalar que a l'hora de cobrar la tarifa s'han trobat en diferents situacions: «N'hi ha que paguen sense problemes, altres que se queixen, però paguen i n'hi ha que s'hi neguen en rotund». «En aquest darrer cas, prenem nota de les dades i les remetrem a la direcció general de Ports perquè facin el que correspongui en aquests casos». En aquest sentit, des del Govern han informat que «la llei estatal de ports que aplica aquesta tarifa inclou unes sancions pels usuaris que no vulguin pagar» però no pogueren precisar quin tipus de multa s'aplicarà.

Un altre problema que s'han trobat els vigilants de Ports rau en la seva feina: «Nosaltres no podem estar tot el dia pendents de si ve algú a botar una embarcació. Si els veiem els cobram, però sinó se'n van sense haver pagat», comenten.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris