algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Cort tallarà un dels dos carrils de Jaume III cap a les Tortugues per l'obra de la recollida pneumàtica

El trànsit quedarà limitat entre els carrers Bernat de Buadella i Can Asprer durant almanco vint dies


Les obres de la segona fase de la recollida pneumàtica que l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) està executant obligaran, des de dilluns, a tallar el trànsit en un dels dos carrils de Jaume III en sentit descendent cap a la plaça Joan Carles I, la de les Tortugues. Fonts municipals asseguraren ahir que és previst que aquests treballs es prolonguin durant almanco vint dies. D'aquesta manera, el trànsit quedarà restringit entre els carrers Bernat de Buadella i Can Asprer, ja que romandrà inutilitzat el carril de la dreta del costat dels números senars. Aquestes obres, que començaren al carrer Conquistador, es troben ara al passeig del Born.

Els treballs han comptat fins ara amb l'avantatge que aquest passeig romàs tallat als vehicles rodats des que fou reconvertit en parcialment peatonal. No obstant, l'arribada de la profundíssima síquia a la plaça Joan Carles I ja ha causat alguns desordres circulatoris, que es veuran multiplicats la propera setmana amb les restriccions.

Aquesta segona fase de la recollida pneumàtica al centre històric de Palma s'inicià el passat 26 de gener, i permetran completar les actuacions previstes que s'iniciaren amb la instal·lació de 243 bústies i la retirada de més de 600 contenidors durant el primer segment del projecte. D'aquesta fase inicial se'n beneficiaren més de 12.000 ciutadans i 2.000 comerços.

Pel que fa a les obres actualment en curs, la seva durada s'estima entre 10 i 12 mesos, i es compta poder inaugurar les bústies abans de final d'any. Aquesta fase ha estat dividida en tres sectors: al primer s'ubicaran 22 bústies, vuit d'elles destinades als comerços; al segon es posaran 39 boques de recollida de les quals n'hi haurà 14 per a ús comercial i en el darrer d'ells es col·locaran 19 terminals, sent 7 les que esdevindran d'ús exclusiu per als diversos establiments. En acabar les obres, Emaya té previst realitzar una campanya «porta a porta» per informar els veïns sobre els avantatges d'aquest sistema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris