algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El PSIB es juga al Congrés federal el seu pes específic dins el partit

Zapatero està disposat a incloure un balear a la seva Executiva

El PSIB es juga a partir d'avui el seu pes específic dins la formació que lidera José Luis Rodríguez Zapatero. Un pes que dependrà, en bona part, de la inclusió d'un illenc en la nova Executiva que surti elegida pels més de 900 compromissaris.

A les 12.00 hores es donarà per inaugurat oficialment el 36 Congrés federal del PSOE. La cita -que s'albira més tranquil·la que mai- culminarà amb la reelecció de ZP com a secretari general i determinarà la composició dels òrgans de direcció del partit.

El líder del socialistes illencs, Francesc Antich, arriba a Madrid amb un doble objectiu. Per una banda, donar suport al projecte actual que representa el president del Govern espanyol i, per l'altra, incrementar la presència del PSIB als «focus de poder» de l'organització.

En aquest sentit, i amb la integració del mateix Antich al futur Consell Territorial del PSOE -el repte consisteix a col·locar un dirigent balear a l'Executiva. Antich ja ha parlat d'aquesta qüestió amb ZP, qui ha mostrat la seva predisposició a acceptar el suggeriment que li faci el seu referent a les Illes. Antich s'ha de decantar ara per un dels seus companys de partit.

Els noms que sonen amb més força són el de Joana Barceló i el de Francina Armengol. La delegació balear està formada per la mateixa Armengol, Ramon Socias, Belén Aguiló, Isabel Romero, Antoni Nadal, Pere Carrió, Jaume Jaume, Miquel Nadal, Mercedes Buendía i Fernando Peñalver per Mallorca; Joana Barceló i Albert Moragues per Menorca; i per Eivissa, Xicu Tarrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris