nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

L'equip d'extinció d'incendis amplia els mitjans i incorpora un nou helicòpter

L'objectiu de la campanya 2004 és reduir el temps de reacció quan es detecti el foc

ALBA GONZÀLEZ.Palma.
L'equip de vigilància i extinció d'incendis forestals de les Illes Balears amplia els seus recursos amb la incorporació d'un quart helicòpter amb despatx automàtic per a les illes d'Eivissa i Formentera. Aquesta nova unitat de brigada helitransportada, juntament amb les altres tres que formen l'equip, han estat millorades amb les últimes novetats tecnològiques.

A més, s'ampliarà l'horari de les brigades per així tenir un temps de cobertura major i més efectiu. Altres innovacions que ha incorporat el Govern, en col·laboració amb l'Institut Balear de Natura de les Illes Balears (IBANAT), són l'adquisició d'un sistema per a l'aplicació de retardants amònics amb avions de càrrega en terra a la base de Son Bonet, la millora de les instal·lacions a la base de l'aeroport d'Eivissa i l'adquisició d'una autobomba forestal per a les feines d'extinció terrestre.

L'objectiu d'aquestes mesures és la reducció del temps de reacció davant els avisos de fum que es produeixin i així assolir una superfície recorreguda del foc més petita. A més dels mitjans tècnics, la nova campanya de prevenció 2004 ha establert com a punt bàsic la coordinació, cosa per la qual s'ha consolidat la figura del tècnic coordinador de la central de comunicació d'incendis forestals i la figura d'una altre coordinador a les patrulles de vigilància, per tal de millorar la comunicació i facilitar una resposta «més àgil i contundent contra el foc», segons explicà ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font. Per la seva part, la directora general de Biodiversitat, Joana Xamena, reforçà la idea del conseller «ja que encara que els mitjans tècnics i humans siguin menors que a altres comunitats, si hi ha coordinació la cobertura és perfecta».

Actualment l'equip de prevenció d'incendis compta amb 8 unitats de vigilància mòbil terrestre, distribuïdes 5 a Mallorca, 1 a Eivissa, 1 a Formentera i 1 a Menorca, una avioneta «Cessna push-pull» que pot enviar imatges a la central de coordinació, 2 Air-Tractor 802 amb capacitat de transport de 3.100 litres, 1 helicòpter Bell 212 equipat amb biturbina, 3 helicòpters Bell 407 i unes 480 persones que fan feina en l'organització, gestió i extinció dels incendis.

Per altra part, el conseller explicà que un 70 per cent dels incendis produïts l'any passat varen ser intencionats i va fer un crit a la societat per tal d'aconseguir baixar aquesta dada. «Necessitam voluntaris per aconseguir no cremar un bosc», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris