muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Deu anys de Joves per la Llengua

L'associació celebra l'aniversari amb un sopar intergeneracional i amb un concert a Esporles


Joves de Mallorca per la Llengua ja té deu anys, i per celebrar-ho organitzà un gran sopar que reuní a s'Escorxador cent trenta persones de diferents generacions que han estat voluntaris d'aquesta associació. La commemoració dels deu anys d'existència dels Joves continuarà avui vespre amb la final de la tercera edició del Concurs de Música Jove, en la qual participaran els grups Es Reboster, Pitjor estàs tu i Sparadrap. La vetlada musical serà a la Casa del Poble d'Esporles, i el públic assistent en triarà els guanyadors per votació directa i secreta. El premi serà l'actuació com a grup teloner en el pròxim Acampallengua. La jornada acabarà amb un concert del grup Pomada.

A més, amb motiu del desè aniversari de l'entitat, se'n posaran a la venda camisetes commemoratives. El dibuix és un disseny del pintor pollencí Joan Bennàssar, que l'ha creat a posta per a l'ocasió. Així mateix, es vendran serigrafies cedides de manera gratuïta pel pintor Andreu Terrades.

Els doblers obtinguts amb la venda de les camisetes i de les serigrafies aniran destinats a continuar finançant les activitats de Joves de Mallorca per la Llengua. També s'ha editat un CD-Rom multimèdia amb fotografies i amb documents de moments importants de la història de l'entitat.

Paula Fluxà, coordinadora de Joves, declarà que «si bé en àmbits com l'ensenyament l'avanç del català ha estat notable, encara n'hi ha d'altres en els quals queda molt de camí per fer, com a l'Administració estatal». Fluxà també mostrà la seva «preocupació perquè l'actual Govern autonòmic, més enllà de les mesures concretes, ha transmès un missatge negatiu sobre la llengua catalana a la societat, un missatge que dóna a entendre que la salut de l'idioma no és un tema important».

Per la seva banda, Bernat Sànchez, portaveu de l'agrupació, expressà la seva «satisfacció perquè durant els deu anys de vida hem crescut i les activitats s'han consolidat de manera molt sòlida». I quant als temes de futur, destacà «que un dels grans reptes és la integració lingüística dels nouvinguts, perquè el seu pes demogràfic és molt important per al futur de la nostra llengua».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris