nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Presentat un llibre amb estudis inèdits del filòsof Albert Saoner

L'objectiu de la iniciativa és preservar la memòria de qui era un reconegut catedràtic de la UIB


Ahir es presentà el llibre Història i conceptes d'ètica i filosofia política, del difunt catedràtic de Filosofia Política de la Universitat de les Illes Balears, Albert Saoner. Aquesta publicació aplega diferents treballs relacionats amb els camps de l'ètica, la història i la política, la profunditat i la claredat dels quals situen l'autor en un lloc de primer ordre dins el pensament filosòfic espanyol de les dues darreres dècades del segle XX. D'aquests estudis, en podem destacar la seva visió sobre Maquiavel, l'origen de l'Estat modern i els fonaments de la democràcia.

Fernando Quesada, catedràtic de Filosofia Política de la Uned a Madrid i amic personal de Saoner; i Bernat Riutort, professor de Filosofia Política de la Universitat, han estat els impulsors d'aquesta iniciativa. Riutort explicà a Diari de Balears que «Albert fou una gran personalitat, un professor apreciadíssim per molts dels alumnes que durant la seva estada a la UIB tingueren l'oportunitat d'assistir a les seves classes.

I, fins a un cert punt, aquesta recopilació és una manera de preservar la seva memòria, d'evitar que el pas del temps la fongui. Hem de tenir en compte que Saoner només escrivia de manera esporàdica i per obligació, per fer conferències i de manera especial durnt els darrers anys, quan per optar a la càtedra hagué de publicar articles en diferents revistes i en altres publicacions. Així, el 70% del material recopilat en aquest volum era inèdit».

El mateix Riutort recordà que «la part fonamental del seu pensament es troba sintetitzada en fitxes, que fèia servir per a les seves classes magistrals, tan recordades. Però quan vaig tenir l'oportunitat d'entrar en contacte amb les reflexions que havia deixat escrites, tot d'una vaig veure que allà hi havia unes aportacions coherents i, sobretot, molt sòlides».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris