muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Unes 500 persones estan afectades per l'esclerosi múltiple a Mallorca

Diumenge se celebra a Son Hugo la desena edició de «Mulla't»


Devers 500 persones pateixen a les Balears esclerosi múltiple, una malaltia neurològica degenerativa que provoca múltiples lesions al llarg del Sistema Nerviós Central i que limita moltes funcions corporals. Diumenge se celebra la desena edició de «Mulla't per l'esclerosi múltiple», que tindrà enguany com a seu central les piscines de Son Hugo.

El president de l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (Abdem), Mateu Munar, facilità ahir aquestes dades durant la presentació a l'Ajuntament de Palma d'aquesta iniciativa solidària que té com a objectiu, a més de recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts, informar i conscienciar la població sobre l'existència i gravetat d'aquesta dolència.

Munar fou acompanyat per Catalina Cirer, batlessa de Palma, pel tinent de batle d'Esports, Joventut, Educació i Cultura, Rafel Duran, i pel nedador Xavi Torres. Segons explicà, aquesta malaltia és «la primera causa de discapacitat entre els adults joves». Els afectats d'esclerosi múltiple (devers 30.000 a tot l'Estat) són dones en un 67 per cent i la seva mitjana d'edat és de 43 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris