algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

PP i UM decideixen no aprovar els pressuposts en detectar l'oposició errades en els textos

Creuament d'acusacions per la precària situació econòmica de l'Ajuntament, que condiciona el futur

L'equip de govern de Sineu (PP-UM) decidí posposar dimarts l'aprovació dels pressuposts municipals després que el portaveu de l'oposició, Andreu Matas (Sineuers Independents), advertís que en el text dels comptes presentats s'hi detectaven fins a tres xifres diferents sobre el total dels pressuposts.

Matas va explicar que als comptes hi apareixia un total xifrat en 1,2 milions d'euros, mentre que en la memòria de Tresoreria són 1,8 milions, i a la memòria explicativa, 1,7. «Demanam que es retirin de l'ordre del dia perquè no ho heu mirat i tot», recriminà Matas a l'equip de govern. Després de consultar el secretari municipal, l'equip de batlia s'estimà deixar damunt la taula l'aprovació dels pressuposts fins dimarts, quan se n'hagin esmenat les errades.

El tinent de batle, Josep Oliver (PP), explicà després del ple que «es tracta d'una jugada d'Andreu Matas, i li ha sortit bé perquè el secretari no s'ha atrevit a aprovar-ho ni a presentar-ne després les correccions». Segons Oliver, el motiu de les errades al text és que «a administració s'agafen les plantilles de l'any passat per fer les memòries i no s'acordaren de modificar les quantitats totals».

Per altra banda, durant la sessió s'aprovà el reconeixement extrajudicial de les factures no incloses al pressupost que l'Ajuntament ha pagat o deu des de l'any 2001. En aquest setit el regidor d'Hisenda, Guillem Fuster, acusà l'anterior equip de govern de Sineuers Independents d'haver deixat la Sala en «fallida» entre el 2001 i el 2003.

Fuster explicà que hi havia devers 556.000 euros de factures pagades sense registre oficial, i devers 315.000 de rebuts en la mateixa situació i encara sense pagar. Per tot això, va qualificar la gestió de l'anterior executiu -Sineuers Independents- de «desastrosa».

Per la seva banda, el batle anterior Andreu Matas -SI-, va respondre que des que UM i el PP formen el govern municipal, la xifra de factures pagades sense dur-les als pressuposts ha augmentat també amb 295.000 euros. Des d'UM i el PP insisteixen que Sineuers Independents desvià partides finalistes cap a altres conceptes que han anat creant aquesta situació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris