algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El Govern avisa que el canvi d'ús dels hotels obsolets no serà mai la solució

Turisme recorda que la reconversió en pisos és tan sols una opció més del PTI

El Govern ha volgut centrar i moderar el debat sobre el canvi de model turístic i la seva repercussió sobre el sector. En aquest sentit, el director general d'Ordenació Turística, Josep Aloy, avisà que «el canvi d'ús dels establiments hotelers obsolets no serà mai la solució definitiva» a la situació difícil i delicada del sector i recordà que «la seva reconversió en habitatges «és tan sols una de les moltes opcions que planteja el Pla Territorial de Mallorca».

Aloy sortí al pas de les declaracions que en els darrers dies han fet sindicats, patronal i representants del sector sobre el pacte entre el Consell de Mallorca, el Govern Balear i la patronal hotelera mallorquina per permetre la reconversió dels hotels en habitatges. «No parlam de reconvertir en pisos tots els establiments hotelers obsolets. En la majoria dels casos, els immobles s'hauran d'esbucar. Però en altres, els ajuntaments podran acordar quin ús els volen donar». En aquest sentit, assenyalà com a possibles usos el residencial i el social, a més de la possibilitat de transformar els establiments en residències per a la gent gran.

En qualsevol cas i per tranquil·litzar les organitzacions sindicals, el director general d'Ordenació Turística advertí que «en tots els casos, la solució passa per donar una sortida laboral a les plantilles de treballadors dels hotels afectats». Aloy qualifica el moment d'«oportú» per fer el debat sobre el canvi de model turístic. Una discusió que s'ha de basar en propostes concretes, tot i que «hi ha un segment de l'oferta que ha d'apostar necessàriament per la qualitat o, fins i tot, per reduir el nombre de places».

Turisme presentà ahir els quatre projectes europeus en els quals està treballant i pels quals disposarà de més de 800.000 euros pel desenvolupament de programes dirigits a la millora mediambiental de les àrees naturals d'interès turístic i la diversificació del producte que s'ofereix.

D'altra banda, cal destacar que el conseller de Política territorial del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens, es reuní ahir amb representants del Foment de Turisme, promotors immobiliaris, constructors, patronal hotelera i Aeca per discutir sobre les al·legacions presentades al Pla territorial de Mallorca. Vicens els va transmetre la negativa de la institució a la creació d'una borsa d'habitatges a preu taxat, a la implantació d'un parc temàtic i a l'ampliació de l'aeroport de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris