algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El PSOE i UM reobren les negociacions per arribar a un pacte estable de govern

La crisi política obliga els partits a cercar diferents aliats per formar una majoria

101500

Imatge del ple celebrat ahir a Artà.

Els diferents partits polítics de l'Ajuntament d'Artà reberen ahir sorpresos la notícia de la dimissió de la batlessa, Margalida Tous, i la renúncia de tots els càrrecs. Una situació d'emergència que ha obligat a moure peces. Només queden deu dies. Ningú no apostava per aquesta decisió tan dràstica. S'havia parlat de mocions de censura, de confiança, de la sortida de l'equip de govern per part dels socialistes, però en cap cas no s'havia considerat la renúncia dels Independents.

Ara el PSOE i UM reobren les negociacions per arribar a formar una majoria estable que permeti assegurar la governabilitat municipal. L'opció que cobra més força és un tripartit amb EU-EV. Però les portes no són tancades en absolut a altres possibilitats. Els diferents partits -PSOE, UM, PP i EU-EV- coincidien ahir a assenyalar que és necessari concretar pactes i ser molt flexibles per evitar la situació que sigui la llista més votada la que tengui opcions a la batlia, o que hagi d'intervenir la junta electoral per resoldre el tema. «Pel bé del poble», tothom es mostra disposat a «fer concessions».

El portaveu del PSOE, Josep Silva, comentà que «els Independents han passat la pilota a l'oposició per veure si és capaç d'articular una majoria». També va assegurar que assumiran amb coratge «la tasca de trobar una majoria que permeti sortir d'aquesta situació. Ens reunirem amb UM per aclarir si l'acord que hi teníem continua vigent. A nosaltres ens agradaria dur-lo endavant i cercar també altres suports, perquè els veïns s'ho mereixen. No ens tancam a res, no descartam EU-EV ni tampoc els Independents, ni cap altra opció».

També partidari d'asseure's a negociar amb totes les formacions, es mostrava el portaveu d'UM, Rafel Gili. «Ha estat una sorpresa molt grossa. Ara ens toca als partits mirar de posar-hi remei. Sense fer demagògia, intentarem trobar una majoria estable perquè el poble en surti beneficiat. Mirarem cap on podem prendre. També ens agradaria pactar amb el PSOE i amb el PP, però sabem que és difícil».

El regidor d'EU-EV, Julen Adrián, atribuïa la culpa del que ha passat «únicament i exclusivament a l'equip de govern. Nosaltres ens oferírem i no ens han tingut en compte. Apostàrem des del principi per un pacte d'esquerres i no va ser possible. Ara obrim tot un ventall de possibilitats».

En nom del PP, la seva portaveu Concepció Morel afirmà que «encara és prest per aventurar què és el que passarà, però podem assegurar que el PP no tancarà les portes a ningú. Sempre hem demostrat ser un partit que ha mirat pel bé del poble. La situació per als Independents era difícil i també ho serà per als qui assumeixin el govern». Ara la secretària de la Sala ha de convocar en deu dies el ple per elegir un altre batle.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris