algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Cau a Peguera una banda que amagava càmeres a caixers per 'clonar' targetes

Amb els números secrets i les bandes magnètiques podien fer compres massives

75968

Un agent mostra el material intervingut el juny.

En menys d'un mes la Guàrdia Civil de Palma han desmantellat dues xarxes de bandes d'estafadors romanesos que intentaven clonar targetes de crèdit després de gravar els números secrets amb càmeres ocultes als caixers. Els turistes eren les víctimes d'aquestes màfies, que malgrat els cops policials que han rebut ho continuen intentant.

Ionut S. i Daniel G., ambdós de 21 anys, arribaren a l'Illa en un viatge organitzat, intentant passar per simples turistes. Però al seu equipatge no hi havia tovalloles i banyadors, sinó que duien del seu país una boca de plàstic amb lector digital, 2 minicàmeres digitals, dos emissors, dos receptors de senyal, una videocàmera digital, un ordinador portàtil, bateries, cintes de DVD i altres artefactes d'última generació. L'objectiu era clar: havien local·litzat diversos caixers «calents» de la zona de Peguera, en els quals l'afluència d'estrangers era considerable. A la paperera del caixer camuflaven una bateria, que connectaven a una càmera de reduïdes dimensions col·locada estratègicament.

Quan el client teclejava el número secret de la seva tarja la càmera filmava els moviments dels dits i els estafadors, des del seu ordinador portàtil, anotaven el codi PIN, a distància i amb total impunitat. L'altra part de la feina consistia a clonar la banda magnètica, i per a això col·locaven una boca de plàstic al caixer, idèntica a l'original i que se superposava a aquesta. Amb tota aquesta informació en el seu poder només quedava introduir-la en un suport «verge» i el que feien els estafadors era remetre les dades a l'estranger, on uns altres mafiosos els introduïen en una targeta «verge».

A partir d'aquí els estafadors podien comprar de forma indiscriminada, fins que el turista se n'adonava. En tractar-se de compres a l'estranger, en alguns casos les víctimes se n'assabentaven dues setmanes després, i es trobaven amb un forat de diversos milers d'euros en els seus comptes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris