algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Alguns comerciants de Sant Miquel no foren avisats del tall de llum

«No podem tancar el nostre negoci perquè a Gesa li surti dels nassos»


Els comerciants de la part del carrer de Sant Miquel de Palma més pròxima de la plaça Major mostraren ahir el seu enuig per les reparacions que Gesa efectuà a la xarxa elèctrica de la zona, i que els deixaren més d'una hora sense subministrament. La patronal Pimeco es mostrà moderadament satisfeta que aquests talls de llum fossin «molt més breus del previst» gràcies a la seva intermediació amb la companyia.

Així, fonts d'aquesta agrupació de comerciants explicaren que «hem enviat una secretària tècnica a comprovar la situació i a parlar-ne amb els operaris, que han mostrat en tot moment bona disposició. Així, després de consultar-ho a la direcció de l'empresa, s'han estimat més posposar el gruix de les feines que tenien pendents en aquell indret per a un altre moment manco perjudicial».

Els talls de subministrament eren prevists entre les 10.00 i les 13.30 hores del matí im si bé començaren amb una certa puntualitat, devers les 11.30 hores ja s'havia restablert per complet el servei. No obstant això, hi hagué nombrosos establiments als quals s'havia notificat la incidència que no quedaren a les fosques i altres que no pogueren treballar tot i que Gesa no els havia advertits de res.

Davant d'aquesta situació, diversos comerciants se sentiren impotents. Així, denunciaren que «no podem tancar el nostre negoci perquè a Gesa li surti dels nassos, nosaltres i els nostres empleats vivim d'això, i el fet que ens deixin sense llum ens fa perdre tot un matí, no en aquesta ocasió, però sí en moltes d'altres».

«Tots hi sortim perdent, ja que aquestes coses, sumades a la brutor i a la inseguretat que causen les clavelleres que hi ha per tot Palma, suposen una imatge pèssima amb vista als turistes i aquests, ens agradi o no, són la nostra única via de supervivència», afirmà la propietària de la botiga Toque.

Per la seva banda, Paula, Patrícia, Li-Sie, Tània i Elvira, dependentes de Camper i que no foren advertides de les feines de Gesa, tancaren la botiga després de consultar el propietari i anaren a «fer una volta» mentre esperaven que tot tornàs a la normalitat.

A Etam, una botiga de roba íntima, es trobaren de sobte amb el local a les fosques, ja que no els havien comentat res. «Els clients no compren el que no poden veure», afimà una empleada.

Pitjor va ser el cas de la rellotgeria Fashion, on no pogueren obrir la caixa enregistradora i tot i la dependenta hagué de donar el canvi, en les poques vendes realitzades, «de la seva butxaca». A més, no es podia veure res dins el local per la seva naturalesa.

A la joieria Cellini tingueren una apagada de «gairebé una hora i mitja» i s'assabentaren del tall «per la premsa». Altres llocs, com el Museu March, havien rebut la notificació de Gesa «i no hem quedat sense electricitat en cap moment, tot i que no en confiàvem».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris