nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

Experts en carreteres apunten que Balears pateix un 'dèficit important'

Asseguren que autopistes i sostenibilitat «no són incompatibles»

El president de l'Associació Espanyola de la Carretera, Miguel María Muñoz, es mostrà ahir convençut que els projectes prevists pel Govern balear ajudaran a pal·liar el «dèficit» viari que pateixen les Illes i va assegurar que autopistes i sostenibilitat «no són conceptes incompatibles». Així ho explicà en la presentació de la XXV Setmana de la Carretera que tindrà lloc a Palma del 25 al 29 d'octubre. El congrés, patrocinat per Govern, Ajuntament de Palma i Consell, reunirà al Poble Espanyol mig miler d'experts de tot el país, Portugal i França.

Muñoz es mostrà convençut que «no existeix una incompatibilitat conceptual» entre les carreteres i el respecte al medi ambient i fins i tot entre les autopistes i la sostenibilitat, sempre que s'estudiïn amb minuciositat els projectes viaris, i apuntà que Balears és un lloc idoni per tractar d'aquest equilibri.

Sobre les illes, el president de l'associació va admetre que sofreix un «dèficit important» en la matèria, ja que es troba un 60 per cent per sota de la mitjana espanyola respecte a quilòmetres per vehicle, encara que va confiar que les actuacions previstes pel Govern contribueixin a compensar aquestes mancances.

El director general de l'entitat, Aniceto Zaragoza, va assenyalar, d'altra banda, que segons un estudi corresponent a 2003, la xarxa viària balear es troba en similars condicions que la mitjana, amb una puntuació de 185 sobre 400 respecte a l'estat dels ferms.

Quant a les senyalitzacions, obté 4,3 punts en una escala del 0 al 10, qualificació una mica inferior als 4,9 de la mitjana.

Per la seva part, el director general de Carreteres del Govern, Carlos Jover, va recalcar els esforços del seu departament per fer compatibles les carreteres amb el medi ambient i va qualificar de «relativa» l'oposició a aquestes iniciatives.

Com a exemple, va destacar que el passat dissabte es van concentrar a Campanet unes 200 persones contra projectes del Govern, xifra que ni tan sols es «correspon» a les prop de 2.000 al·legacions suposadament falses al pla de carreteres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris