nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Balears és la primera en la detecció de casos nous de carcinoma a l'any

Aquest tipus de càncer de pell és menys lesiu que el melanoma

Les Balears són líders mundials en nombre de detecció de casos de carcinoma amb 750 nous diagnostics cada any. Aquesta patologia representa un tipus de càncer de pell menys lesiu que el melanoma i acostuma a afectar les persones que per la seva activitat diària tenen la pell exposada al sol sense les mesures adequades.

Així ho va explicar la presidenta de l'Associació Espanyola contra el Càncer (Aecc) a les Balears, Teresa Martorell. En aquest sentit, la dermatòloga i membre del comitè tècnic de l'Associació, Elisabeth Masgrau, va explicar que aquest tipus de lesió cutània apareix en forma de costra o de gra rosat que una vegada extirpat no ha de presentar més problemes, «però si es deixa evolucionar es pot arribar a produir metàstasi», precisà Masgrau.

Els casos de melanoma no són tan freqüents, se'n diagnostiquen uns 30 casos anuals, matisà Martorell, però molt més malignes. Per tal d'evitar el risc de cremades solars que predisposin a patir aquesta malaltia l'Associació contra el Càncer presentà ahir una campanya contra el càncer de pell amb el lema «No te pases de morena que dorada estás más buena» o «No te pases de moreno que dorada estás más bueno», adreçada als joves.

A l'envelat instal·lat a la plaça d'Espanya també hi assistiren la vocal de dermofarmàcia del Col·legi Oficials d'Apotecaris, Teressa Bonnín, i el director general de Salut pública, Antoni Pallicer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris