algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Els crítics revelaran dilluns si presenten una alternativa a Antich

La decisió depèn de «l'èxit» del líder del PSIB al congrés federal

Els integrants del sector crític revelaran el pròxim dilluns si finalment presenten candidat a la Secretaria General del PSIB, càrrec al qual aspira per segona vegada consecutiva Francesc Antich. I és que els «rebels» -liderats per Damià Cànones- volen esperar que finalitzi el 36 congrés federal, que tindrà lloc a partir de demà divendres a la capital d'Espanya.

Els crítics considerarien un «fracàs» el fet que Antich no aconseguís col·locar cap militant de les Illes a l'Executiva del PSOE, i aprofitarien aquesta circumstància per llançar un missatge que desgasti l'expresident del Govern. Els «canovistes» esgrimirien l'argument del «poc pes que té el PSIB a Ferraz» per plantejar una alternativa a Antich i a la seva política interna.

I mentre els crítics esperen, Antich actua i continua negociant la incorporació d'un illenc a la direcció del PSOE que encapçalarà Rodríguez Zapatero.

En aquest sentit, els dos noms que sonen amb més força són els de l'actual secretària general de la Federació Socialista de Mallorca (FSM), Francina Armengol, i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Joana Barceló.

El fet que Zapatero hagi anunciat que l'Executiva federal que surti del 36 Congrés serà paritària ha decantat Antich a proposar una dona. Divendres el secretari general del PSIB haurà de posar un nom damunt la taula al secretari d'organització del PSOE, José Blanco.

Sigui qui sigui finalment l'elegida, fins el dissabte de matinada no sabrem la composició exacta de la nova direcció. Les negociacions de la delegació de les Illes s'albiren força complicades, i més tenint en compte que la idea de Zapatero és reduir el màxim òrgan del partit a una vintena de membres, en lloc de la quarantena que actualemt la formen.

D'altra banda, el que sembla cada vegada més segur és que el mateix Antich abandonarà l'esmentada Executiva federal per passar a integrar el Consell Territorial del PSOE, en què estaran presents els secretaris generals i els presidents de les comunitats autònomes de color socialista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris