muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Ramis: «M'agradaria que el Govern balear tingués una oposició dura»

El portaveu del PP desitja que millorin les relacions amb Madrid

És un polític sense complexos, però prudent, que ha forjat la seva experiència en mil batalles polítiques. La responsabilitat l'ha fet créixer i l'ha ensenyat a adaptar-se a qualsevol conjuntura. Batle d'Alcúdia, conseller de Medi Ambient i, fins fa poc, delegat del Govern d'Espanya, Miquel Ramis és un recanvi de luxe a l'espera del moment que Matas el cridi al seu costat. Mentrestant és la veu del PP balear, l'oposició d'una oposició que gairebé no existeix.

-El PP enceta un nou procés congressual. Malgrat les dues derrotes electorals consecutives sembla que no hi ha fissures al partit. Com s'ho fan?
-Jo li puc parlar en clau regional. Aquí hem guanyat per una àmplia majoria a les darreres cites electorals, aquest és el nostre secret. Som una de les organitzacions més importants de la nostra societat.

-S'han enterrat definitivament les «famílies» del PP?
-Si per «famílies» entenem les distintes formes d'interpretar els fets que esdevenen a la societat he de dir que no, i esper que mai s'enterrin.

-Parlant de diferents visions de la societat, dirigents com Pere Rotger representen el vessant més autonomista del PP, davant de posicions més centralistes. Amb quin sector us identificau més?
-Com a portaveu crec he de transmetre un missatge unificat. Apel·lant a aquesta premissa em reservaré la meva resposta.

-Si Rotger no volgués presentar-se a la reelecció com a president del PP a Mallorca, estaríeu disposat a rellevar-lo?
-Jo estic a disposició del partit. Tot i així em sorprèn la pregunta ja que no em consta que existeixi cap raó perquè Rotger no continuï. La seva feina ha enriquit el partit.

-Em permeteu que continuï preocupant-me pel seu futur. Us veis com a conseller del Govern en un futur pròxim?
-No puc negar que a mi el que m'agrada és la gestió política, i la veritat és que m'encantaria gestionar des del Govern balear. Però ara mateix no crec que hi hagi raó per fer canvis al Govern i, a més, jo ara estic molt satisfet.

-I us agradaria gestionar les competències de Justícia quan estiguin transferides?
-Seria un repte fantàstic.

-Què es pot millorar de l'Executiu encapçalat per Matas?
-Les relacions amb el Govern de l'Estat. El Govern balear també és responsable de l'actual desencontre, malgrat que Madrid està posant més de la seva part perquè no hi hagi sintonia. I el que està passant amb el Conveni de carreteres és un bon exemple.

-Destacau un conseller o consellera per la seva feina.
-No puc, per això vull destacar el màxim responsable de tots, qui ha posat a casadscú en el seu lloc, Jaume Matas.

-El que per ara no pot evitar aquest Govern és la difícil situació turística que travessen les Illes. Com a polític i empresari, analitzau les causes i digau una recepta per remuntar el vol.
-A qualsevol situació de dificultat hi ha raons conjunturals, en les quals van influir les polítiques del Pacte de Progrés, i raons estructurals, que atenen, per exemple, a la competència que ens fan altres destinacions turístiques, com ara Turquia, Tunísia i Grècia. Pel que fa a les solucions crec que canviar el model turístic és impossible quan resulta que tenim 400.000 llits. Però sí és veritat que hem d'escometre una reconversió que s'ha estat ajornant durant 20 anys. Aquesta reconversió ha de consistir a millorar l'oferta complementària. Hem de fer més ports esportius, més camps de gols i incidir a ampliar l'oferta cultural. Poc a poc passarem de ser una destinació vacacional a oferir un turisme més residencial, amb molts de visitants de centreeuropa que acabaran comprant propietats a Balears.

-És curiós sentir que un exconseller de Medi Ambient advoca pels camps de golf i els ports esportius...
-Al PP s'han acabat els temps dels complexos. També es pot apostar per l'ecologia construint infraestructures i es poden fer camps de golf sense gastar ni una gota d'aigua potable.

-Ja que feis referència a infraestructures. Atesa la moda que els presidents d'Espanya passin les vacances a Balears, creis que seria bo fer una residència oficial per a caps de Govern?
-Estic convençut que seria bo per a les Illes. Igual que n'hi ha una per al rei podríem tenir una residència oficial per als presidents de Govern.

-Amb el panorama que tenen els partits de l'oposició és fácil governar i estar al partit que governa...
-No hi estic d'acord, és més difícil que mai. Sempre dic que amb una oposició desapareguda el Govern corre el perill de caure amb la immodèstia. Hem de fer un esforç per ser prudents i modests. A mi particularment m'agradaria que hi hagués oposició i que fos molt dura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris