algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Gesa posa 300 milions per garantir el subministrament elèctric de Balears

El Govern convida els ciutadans a fer-ne un «ús responsable» per evitar fallides

Gesa Endesa ha invertit en el darrer any 300 milions d'euros per millorar, reforçar i potenciar la xarxa de distribució elèctrica de les Balears. Després de la falida del sistema el juliol de 2003, la companyia encarregada de la producció i subministrament d'energia a la nostra comunitat vol garantir la seva capacitat de resposta a les puntes de la demanda a l'estiu. Tan sols en el sistema Mallorca-Menorca es preveu una punta de 955 megavats.

Tot i això, el conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, convidà la ciutadania a fer un «ús responsable de l'energia per raons mediambientals, ja que a tot país mínimament responsable el foment de l'estalvi i l'eficiència energètica són una prioritat».

Cardona presidí ahir la reunió del gabinet de seguiment de la situació energètica. Aquest organisme està integrat, a més del conseller, pels directors generals d'Indústria i Energia, Gabriel de Juan i Jaume Sureda, el director general d'Emergència, Joan Pol, i pel director general Gesa Endesa, Jaume Reguart.

El responsable autonòmic volgué traslladar un missatge de tranquil·litat en assegurar que «el subministrament elèctric a les Balears es troba garantit i la demanda satisfeta» gràcies a les inversions fetes per Gesa en aquest darrer any. Tot i que en previsió de situacions de risc o sobrecàrrega del sistema, el conseller Cardona explicà que «el Govern estudia la possiblitat de tallar de manera selectiva l'enllumenat públic d'edificis emblemàtics a més de telefonar a la ciutadania per advertir-los de la situació».

Per la seva banda, Jaume Reguart explicà que el sistema Mallorca-Menorca disposa d'un marge de reserva de 365 megavats per poder fer front a les puntes de la demanda. «Hem fet feina per augmentar la nostra capacitat de resposta», afirma Reguart. La potència instal·lada en el sistema insular és de 1.320MV.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris