bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Socias recordarà a la policia que ha de respectar els catalanoparlants

Es compromet amb Joves per la Llengua a evitar les discriminacions

El delegat del Govern, Ramon Socias, es va comprometre ahir amb els representants de Joves de Mallorca per la Llengua a prendre mesures per evitar que en el futur es tornin a produir casos de discriminació lingüística a càrrec de funcionaris de l'Estat a les Illes. Per aquest motiu, emetrà una ordre interna per informar els funcionaris -també els agents dels cossos i forces de seguretat- del dret que tenen els ciutadans a expressar-se en la llengua pròpia.

Després del cas del jove Antoni Mestre, els representants de Joves per la Llengua van entregar al delegat del Govern un dòssier en què es denuncien casos similars d'agents dels cossos de seguretat i li demanaren un compromís perquè aquest tipus de fets no tornin a passar.

Segons aquesta entitat, Socias es va comprometre a fer una crida a la societat perquè tothom que ho vulgui s'adreci en català als funcionaris de l'Administració perifèrica, especialment els cossos i forces de seguretat de l'Estat.

El delegat també els va va avançar que emetrà una ordre d'instrucció adreçada al funcionariat de l'Estat informant-lo del dret dels ciutadans, reconegut per la Constitució Espanyola i l'Estatut, d'expressar-se en la llengua pròpia i els instarà a respectar aquest dret.

El representant de l'Estat a les Illes també va demanar als Joves de Mallorca per la Llengua que, si coneixen més casos de discrimació lingüística per part dels cossos de seguretat de l'Estat, els facin arribar a la Delegació del Govern. Finalment, el delegat també prendrà les mesures necessàries per aconseguir la presència normal de la llengua catalana dins l'administració perifèrica de l'Estat.

Precisament el proper dilluns el delegat del Govern rebrà en audiència el jove Antoni Mestre, qui ha denunciat el darrer cas de discriminació lingüística per part d'agents de seguretat. Mestre li explicarà el seu cas i li proposarà mesures per evitar que es repeteixi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris