nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La batlessa d'Artà deixa el càrrec

L'assemblea dels Independents aprovà que Margalida Tous i dos regidors responguin al bloqueig amb la dimissió 13

75878

Margalida Tous (a la dreta), amb els dirigents d'Independents d'Artà. A.B.

Els Independents deixen la batlia després de 25 anys d'hegemonia a l'Ajuntament d'Artà. El govern en minoria (PSOE-UIA), la greu situació econòmica, el bloqueig de la gestió i la impossibilitat de trobar un altre aliat ha acabat amb la renúncia de la batlessa, Margalida Tous, i dels altres dos regidors dels Independents, Elvira Piris i Josep Danús.

L'assemblea d'UIA celebrada ahir a la nit acceptà la proposta de l'executiva pel que fa a la sortida de l'equip de govern i el seu trànsit a l'oposició. S'obre ara una nova etapa amb gran incertesa. Tous signarà avui dematí un decret de batlia cessant els càrrecs (tinents de batle, regidors amb delegació) nomenats per ella després de les eleccions de l'any passat. Entrarà un escrit en el registre dirigit a la secretària de l'Ajuntament, Celia Martínez-Piñeiro, explicant la seva renúncia i en el ple ordinari d'avui horabaixa se'n donarà compte. La secretària tindrà ara deu dies per convocar un nou ple d'on haurà de sortir un nou batle.

Davant aquesta situació queden obertes totes les possibilitats. Si no es presenta candidat s'oferirà la batlia als diferents partits començant per la llista més votada. En aquest cas el Partit Popular, encapçalat per Concepció Morell. Si accepta serà la nova batlessa, si renuncia passa al número dos i així successivament, els altres dos partits possibles són PSOE, UM i EU-EV. Si ningú acceptàs el càrrec, la decisió la prendria la junta electoral.

«El bloqueig de l'Ajuntament ens ha duit a aquesta situació. No veiem altra solució diferent a aquesta. Sense tenir uns pressuposts aprovats només comptem amb 1.602 euros per fer front als creditors. Si s'hagués aprovat el document tindríem 801.891 euros», explicà Margalida Tous. S'ha de recordar que la setmana passada es dugueren a ple els pressuposts i els grups municipals a l'oposició no els van donar suport, «amb la qual cosa la gestió municipal quedà totalment bloquejada», comentà Tous.

Per la seva banda, la secretària del partit, Francisca Piris, manifestà que «fa un any que intentam trobar una estabilitat i ha estat impossible. No podem assumir un govern en minoria amb una oposició que guanya democràticament totes les propostes. Seguirem vetlant pel benestar del poble. Tous ha estat una gran batlessa i estam satisfets amb l'aconseguit», finalitzà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris