algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Dos menors cremen la bandera espanyola de l'ajuntament de Lloseta

La Policia Local i la Guàrdia Civil detingueren els implicats la matinada d'ahir

Dos menors s'enfilaren ahir de matinada a la façana de l'ajuntament de Lloseta i calaren foc a la bandera espanyola. La Policia Local, ajudada per la Guàrdia Civil, muntà aviat un dispositiu de recerca dels implicats i aconseguí detenir dos joves de 17 anys, un dels quals és veí de la localitat i l'altre resident a Binissalem.

Devers la una de la matinada un veí de la casa consistorial va sentir renous estranys i, en guaitar per una finestra, va veure que dos individus pujaven damunt una furgoneta. Des d'allà, s'enfilaren al balcó de l'ajuntament i l'altre va anar gravant tota la maniobra amb una càmera digital. El testimoni n'alertà la Policia Local, que envià totes les patrulles disponibles a la casa consistorial.

A més, en l'operatiu també hi participaren efectius de la Policia Local de Binissalem i de la Guàrdia Civil de la caserna d'Inca. Quan els agents hi arribaren, pogueren comprovar que la bandera espanyola prenia i varen veure dos joves que fugien corrents.

La persecució va ser breu i els policies aconseguiren aturar els dos sospitosos. Un d'ells, de 17 anys, duia un esprai i l'altre, de la mateixa edat, la càmera amb la qual suposadament havia filmat la barrabassada. Tanmateix, tiraren la targeta gràfica de la càmera abans que els detinguessin.

Els dos joves foren identificats i traslladats a la caserna, on se'ls va comunicar que havien comès un delicte d'ultratge a la bandera, castigat pel Codi Penal. Gairebé alhora, es descobrí que els desperfectes no es limitaven tan sols a l'ajuntament de Lloseta. Un cotxe patrulla de la Policia Local aparegué pintat amb les lletres «PO» i amb l'escut del municipi retxat.

A més, diversos plafons d'indicació també aparegueren pintats. En un d'aquests rètols, hi escriviren «Fachas» damunt les paraules Policia Local, i dibuixaren així mateix la «A» anarquista dins un cercle.

Aquests darrers anys, s'ha registrat una dotzena d'atacs contra banderes espanyoles que onegen en ajuntament mallorquins, però és la primera vegada que les Forces de Seguretat tenen constància de la filmació de l'acte amb una càmera. En aquest sentit, les fonts consultades indicaren que no és absurd pensar que els autors de l'atac tenien potser la intenció de difondre'n les imatges per internet, a fi de demostrar que eren els autèntics piròmans de la bandera.

Els pares dels dos acusats foren informats de les imputacions i després els al·lots quedaren en llibertat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris