muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

La Cooperativa fa una nova passa per potenciar els cítrics de la Vall

Ahir s'inaugurà el nou sistema de calibració de taronges i llimones

La consellera d'Agricultura, Margalida Moner, va inaugurar ahir a la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller la nova màquina calibradora i enceradora de taronges i llimones, que obre una nova etapa a l'entitat quant a la potenciació dels cítrics de la Vall amb la seva comercialització com a marca de qualitat sota la denominació de «Cítrics Ses Marjades».

A més de la consellera assistiren a l'acte el batle, Carles Simarro, el director general d'Agricultura, Gaspar Oliver i el fill il·lustre de Sóller Pere A. Serra, a més de nombrosos convidats, públic en general i tota la junta directiva de l'entitat que presideix Joan Vives.

Vives, en un discurs en el qual defensà la necessitat de fer aquesta important inversió per tal de fer un esforç per salvar els tradicionals conreus de taronges i llimones, destacant el gran paper mediambiental i paisatgístic que suposa aquest sector dins la Vall (anomenada, per això, dels tarongers). Tot i admetre les grans dificultat que suposa encara treure endavant el producte perquè sigui competitiu davant l'allau de fruites importades que inunden les grans superfícies», demanà més suport a les institucions.

La consellera d'Agricultura tancà l'acte donant l'enhorabona a la institució per l'avenç que suposa la nova maquinària i l'obtenció de la marca encoratjant els seus membres a seguir lluitant pels interessos dels pagesos de la Vall. El batle, Carles Simarro, també va intervenir, elogiant la tasca feta per la Cooperativa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris