nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Costes ordena retirar les terrasses del passeig de la platja del port

Els propietaris amenacen tancar a causa de les pèrdues

M.PUIGRÒS.Manacor.
Els restaurants ubicats al passeig de la platja de Porto Cristo s'han vist obligats a retirar totes les seves taules i cadires de l'esmentat passeig arrel d'una comunicació de la Direcció Provincial de Costes que així ho especificava. Els propietaris amenacen a tancar els seus establiments «si no trobam una solució per rentabilitzar el negoci perquè aquest fet ens suposa la pèrdua del 90 per cent dels nostres ingressos i la posterior mort de la zona» assenyalaven els afectats.

Els propietaris dels tres establiments turístics també compten amb diferents pèrgoles on hi instal·laven les taules. Si el proper dilluns no han estat retirades «Costes ens multarà de bell nou» deia Àngel Abad un dels afectats. «Fa més de trenta-tres anys que treball en aquesta zona i sempre hi ha hagut les taules al passeig, mai han interferit el pas dels vianants, de fet si no fos per nosaltres l'àrea no tindria vida, i si ens obliguen a tancar els negocis també es veuran afectades la resta de tendes i souvenirs veïns als restaurants» puntualitzaven mentre contemplaven la pèrgola totalment buida.

Per la seva banda, el delegat de Porto Cristo a l'Ajuntament de Manacor, Jaume Brunet, manifestà ahir que «des de l'Ajuntament hem recorregut la decisió de Costes perquè entenem que aquestes terrasses fa més de quaranta anys que estan instal·lades aquí i de fet són necessàries per a la zona. L'Ajuntament no té res a veure amb aquesta decisió i intentarem fer tot el que estigui a les nostres mans perquè tot torni al seu estat anterior ja que som conscients dels perjudicis que pot suposar a aquests empresaris el fet de no poder posar taules al passeig».

Malgrat tot, la realitat és que a un dels restaurants ja ha deixat de treballar una cambrera «perquè amb dos dies que fa que tenim tancada la terrassa ja ho hem notat i no ens surt rentable. Si en un mes no s'ha solucionat jo entregaré les claus» deia Àngel Abad, opinió que compartien Francisco Sainz i Pedro Aro, altres propietaris.

«Els propis clients ens reclamen la terrassa que no els podem oferir» puntualitzaven els afectats alhora que es mostraven preocupats pel futur. Costes justifica la seva ordre en què les terrasses es troben massa properes a la platja i que impedeixen el pas dels vianants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris