algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

L'anyada de cereals augmenta un 20% i millora la seva qualitat

La consellera d'Agricultura visità el camp de cereals des Pagos

La consellera d'Agricultura, Margalida Moner, visità ahir els camps de cereals del Pla per avaluar l'anyada d'enguany, que serà aproximadament un 20 per cent superior a la del 2003, en un jornada.

Una expedició d'una cinquantena de pagesos del sindicat agrari Asaja, acompanyats de Moner, avaluaren in situ la collita d'ordi, civada i blat d'enguany a les terres de la possessió porrerenca des Pagos. Allà, la consellera pogué observar de primera mà la qualitat del cereal. Segons el president d'Asaja-Balears, Biel Company, «podem dir que tindrem una anyada de qualitat gràcies a les notables plogudes d'aquests estiu i primavera».

Així, Company assegurà que la collita d'enguany «augmentarà aproximadament un 20% i es produiran unes 100.000 tones de cereals de tota casta, ja que l'any passat només se'n produïren unes 80.000 tones». Aquest 2004 els camps del Pla n'han produït entre 3.400 i 3.500 quilograms per hectàrea, mentre que l'any passat només fou d'entre 2.500 i 2.800.

El preu de venda de l'ordi i la civada voltarà els 0,13 o els 0,14 cèntims d'euro per quilogram, i el blat es vendrà per 0,14 o 0,15. Els pagesos consideren els preus «desfasats, perquè ja fa massa anys que són els mateixos». La qualitat de l'anyada ha estat qualificada de molt bona, però no d'excel·lent, ja que el pes específic del gra compleix els paràmetres de bona qualitat. El pes específic es calcula multiplicant el pes i la humitat del gra. D'aquesta manera, el pes específic de l'ordi és d'entre 62 i 64 i el del blat, entre 72 i 74.

En acabar la visita es féu un dinar de germanor en el qual participaren més d'un centenar de pagesos en un conegut restaurant d'Ariany, on la consellera del ram, Margalida Moner, es comprometé «a estar sempre al costat dels pagesos i donar-los suport per resoldre'ls tots els problemes».

Així mateix, Margalida Moner aprofità la visita per tal d'agrair «el suport que em dispensa el sector amb l'objectiu d'obrir-los totes les portes de la Conselleria». A més, es comprometé a reduir la burocràcia als pagesos a l'hora d'agilitar la tramitació d'expedients i de subvencions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris