nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Retirat el pont per a vianants de les vies del tren pel seu perill

L'Ajuntament pagarà la nova passarel·la i SFM li tornarà els doblers

Una empresa contractada per l'Ajuntament d'Inca va procedir la matinada de dimarts a dimecres l'inici de la retirada del pont metàl·lic per a vianants que passava per damunt de les vies del tren entre les barriades de Crist Rei i es Blanquer.

L'empresa contractada per l'Ajuntament va realitzar l'operació de retirada de les primeres peces del pont mitjançant una gran grua i en un horari nocturn per tal de no coincidir amb el trànsit ferroviari. El batle i alguns regidors s'acostaren a mitjanit a comprovar les tasques de retirada.

L'estat de corrosió d'aquest pont i el perill que presentaven les baranes va ser denunciat en reiterades ocasions especialment pels pares d'alumnes del col·legi públic Ponent, que veien com els seus fills travessaven a diari aquest pont en mal estat.

L'Ajuntament va posar aquesta situació en coneixement de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), que després d'un estudi tècnic va constatar que l'estructura perillava i que el pont, que va ser instal·lat pel propi Ajuntament l'any 1987, s'havia de retirar. Des de fa uns dos mesos SFM va informar d'aquesta situació a l'Ajuntament, el batle Pere Rotger va ordenar la clausura i tancament immediat del pas per a vianants.

La retirada del pont anirà a càrrec de l'Ajuntament que pagarà els prop de 7.000 euros que costa l'operació. A més, el consistori també contractarà la construcció d'una nova passarel·la en el mateix lloc i que costarà uns 180.000 euros.

L'Ajuntament espera que SFM li retorni tots aquests doblers a través d'un conveni. La consellera d'Obres Públiques Mabel Cabrer visita avui el municipi i s'espera que tracti aquest i altres temes amb Pere Rotger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris