muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

L'Ajuntament vol construir un centre termal i esportiu de 10.000 metres

Presentarà la primera fase del projecte en el Pla de desestacionalització turística del Govern

75348

El balneari es construiria en uns terrenys municipals de la zona dels llacs.


L'Ajuntament d'Alcúdia presentarà, en la línia de subvencions del Pla de desestacionalització turística del Govern balear, un projecte per construir un centre turístic termal i esportiu de 10.000 metres quadrats a la zona dels llacs, en un solar municipal situat darrere l'hotel Mississipi.

El projecte, la primera part del qual es valora en 3.600.000 euros (600 milions de les antigues pessetes), s'ha consensuat amb els hotelers de la zona. Es preveu també l'execució d'una altra fase, que consistiria en una immensa zona d'equipament esportiu, amb un cost econòmic d'uns 3 milions d'euros (500 milions de les antigues pessetes). En tot cas, aquesta part de les obres no es presentarà al Govern balear. És possible que es dugui a terme, si es confirma l'execució de la primera fase a través de la iniciativa privada. En aquest sentit el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, confirmà que la gestió del centre serà privada, no municipal.

«Perquè se'n facin una idea, la zona d'aigües seria com la de Caldea a Andorra», explicà el batle Ferrer (UM), per confirmar que «és un projecte que té la col·laboració i el suport total dels hotelers del municipi, amb els quals el Consistori acaba de formar un consorci de promoció exterior».

Es calcula que 400 persones podran emprar de manera simultània la zona d'aigües del gran centre termal i esportiu, que estarà obert els 12 mesos de l'any. «La idea és la de desestacionalitzar, que sigui un gran referent per al turisme de cap de setmana», avançà el primer edil d'Alcúdia. A més, confirmà que «el centre de talasoteràpia serà l'únic de Mallorca i, de fet, d'aquestes dimensions n'hi ha ben pocs en tot l'Estat espanyol».

El batle explicà que «ja hem presentat la idea al director general d'Ordenació Turística del Govern, Josep Aloy, i li ha agradat molt. Probablement divendres, si tot va bé, el projecte entrarà de manera oficial a la Conselleria de Turisme del Govern balear».

El complex termal i esportiu d'Alcúdia s'ubicarà en un lloc estratègic, un immens solar municipal situat a la coneguda zona dels llacs, un indret de gran densitat turística i alhora de fàcil accés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris