nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Les platges de Balears lluiran 59 banderes blaves, 9 menys que la temporada passada

Font lleva ferro al suspens que dóna Brussel·les a cinc zones

Les Balears disposaran enguany de 59 banderes blaves a les seves platges i ports com a reconeixement de la seva neteja, seguretat i gestió mediambiental, fet que suposa un descens de 9 respecte a les obtingudes l'any anterior, tal com va fer públic l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que concedeix els distintius.

De les 59 banderes blaves, 51 corresponen a platges (quatre menys que l'any passat) i vuit a ports (cinc menys). Les platges que han obtingut la distinció corresponen a cinc municipis de la comunitat i representen una longitud aproximada de 17,8 quilòmetres, un 4,8 per cent del arenals de l'Arxipèlag.

Pel que fa a les platges de Mallorca, aquest estiu lluiran bandera blava la Platja de Palma, les de Son Maties, Tora, Romana, Palmira, Palmanova, Oratorio i Camp de Mar al municipi de Calvià.

També han obtingut aquesta distinció la platja de Camp de Mar a Andratx i Cala Molins, Cala Barques i Cala Formentor de Pollença. La Platja de Muro és una altra de les que gaudeixen d'una bona qualitat, com també les de Can Picafort o Cala Agulla, Cala Mesquida i Son Moll de Capdepera. A la platja de Cala Millor de Son Servera i les de Cala Bona, Sa Marjal també onejarà la bandera blava. També presidirà aquesta bandera diverses platges de Manacor, Felanitx o Campos.

Aquestes dades contrasten amb les que es van fer públiques ahir de la Unió Eurpoea en les quals s'afirmava que cinc platges de Balears no són aptes per al bany. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, va treure importància a aquest estudi ja que va recordar que l'informe està elaborat en base de les analítiques del 2003. El titular de Medi Ambient va assegurar que el departament que dirigeix està treballant en la millora de la qualitat de les aigües.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris