algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Interior no aconsegueix aprovar els «premis» pel nivell de català

Els sindicats abandonaren la mesa de negociació, que es dissolgué

B.P.Palma.
El Govern balear no aconseguí dur endavant l'aprovació del «premi» de cinc dies de vacances per cadascun dels certificats de català que acreditassin els funcionaris i el personal laboral de la comunitat autònoma. La mesa general de negociació que havia d'aprovar la iniciativa del conseller d'Interior, José María Rodríguez, es va haver de dissoldre en abandonar-la tots els sindicats a iniciativa de Comissions Obreres i de l'STEI.

A més de raons de fons, les organitzacions sindicals protestaren per la «no presència de cap representant polític de l'Administració amb capacitat de decisió, tal com regula el reglament de funcionament de la mesa general de negociació. Els sindicats de Comissions Obreres i l'STEI mantenen posicions semblants respecte al premi ideat per José María Rodríguez.

En un comunicat, l'STEI explicà que reclamava que el punt de partida ha de ser el nivell d'exigència de català que s'havia establert l'anterior legislatura. La nota afegeix que, en tot cas, els cursos de català s'han de fer en horari laboral i que no s'acceptaran compensacions que discriminin el funcionariat que ha obtingut certificacions de català amb anterioritat a l'aprovació de la proposta de José María Rodríguez.

Finalment, l'STEI reclama al Govern «una vertadera política de normalització lingüística per donar compliment a la normativa vigent en aquesta matèria, com és la Llei de Normalització i la Llei de Règim Jurídic de la CAIB». S'ha de recordar que les iniciatives lingüístiques del Govern que s'han concretat en normativa han sortit del departament d'Interior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris