algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Rodríguez canvia d'opinió sobre qui convocà el curs d'Emergències

El conseller reté comptes en Comissió Parlamentària del cas Joan Pol

El conseller d'Interior, José María Rodríguez, afirmà ahir a la Comissió d'Assumptes Institucionals que el curs de Direcció d'Emergències es convocà públicament i que l'anunci oficial anava firmat per l'exdirector de l'Institut Balear de Seguretat Pública, Antoni Sastre. No obstant això, el mes de març, arran de les primeres informacions aparegudes sobre un suposat «vestit a mida» en l'adjudicació d'una plaça per al director general d'Emergències, Joan Pol, la Conselleria facilità a Diari de Balears una convocatòria del curs signada pel director general d'Interior, amb data del 9 de setembre.

En la demanda presentada per Comissions Obreres i per un particular davant el Jutjat Contenciós Administratiu s'afirma que aquest curs, que s'exigí com a requisit per optar als llocs de funcionari de la Direcció General d'Emergències, es realitzà de manera «clandestina». En la seva compareixença, sol·licitada pel diputat socialista Antoni Diéguez, Rodríguez es referí a una presumpta desaparició de documents que l'hauria deixat en un situació d'indefensió davant les acusacions de l'oposició.

Tot i això, en resposta a una demanda formulada pel sindicat UGT, Interior remeté al Tribunal un informe segons el qual no existia cap document en relació amb el curs, llevat d'una còpia de l'ordre d'organitzar-lo emesa per Joan Pol al director de l'Institut Balear de Seguretat Pública. José María Rodríguez defensà en tot moment que Joan Pol no havia utilitzat la titulació obtinguda en el curs de Direcció d'Emergència, ja que en disposava d'una d'equivalent expedida amb molta anterioritat.

El conseller d'Interior es negà a valorar la moralitat del fet que Pol hagués obtingut una plaça creada i dissenyada per ell mateix com a director general i intentà situar la discussió en el terreny de la legalitat. La Direcció General d'Emergències, que no existia en organigrames anteriors, es creà per iniciativa directa del president del Govern, Jaume Matas, segons explicà a la premsa el mateix director general, Joan Pol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris