algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Meyer demana doblers de 'la boda' per donar a conèixer la Constitució

Proposa a Palma que es prohibeixin vaixells nuclears a la Mediterrània

El candidat d'Esquerra Unida-Iniciativa per Catalunya a les eleccions europees, Willy Meyer, va criticar ahir a Palma el procés que s'ha seguit per aprovar la Constitució europea, que qualificà d'«oculta, secreta i clandestina», i va afirmar que només una part del pressupost de la boda reial hauria servit per donar a conèixer el text. En l'acte central de la candidatura a les Balears, el cap de llista també es va comprometre a defensar el reconeixement de la insularitat i que la Mediterrània sigui declarada «zona desnuclearitzada».

Davant un centenar de persones, Meyer va alertar del risc que suposa un procés constituent al marge de la població i va demanar una campanya institucional per explicar-ne un contingut que no dubtà a rebutjar. El candidat advertí que l'Europa que s'està creant no és «l'Europa dels ciutadans i les regions» que defensa el seu partit, sinó la dels «mercaders».

L'aspirant va apostar per substituir el Pacte d'Estabilitat per un Pacte per l'Ocupació de Qualitat, que subordini la política econòmica. També va tenir paraules per al candidat socialista, Josep Borrell, a qui va acusar d'emprar l'«Europa social» com un titular buit de contingut, que es podria acabar omplint de «polítiques neoliberals».

El «No a la guerra» també va aparèixer al míting d'EU quan Meyer recordà que l'atac a l'Iraq no hauria estat possible sense les bases americanes a Europa. Per impedir-ho en el futur va demanar el replegament de les bases i que s'impedeixi el pas per les Illes de vaixells amb propulsió nuclear. Per a Balears també reclamà capacitat de participar en la presa de decisions europees. En l'acte intervengueren a més els candidats de les Illes: Josep Ramon Balanzat, Nicolau Barceló i Fina Santiago.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris