nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Madrid diu que «manca rigor» en el conveni de carreteres de Matas

La ministra Àlvarez es reunirà amb el Govern per revisar les infraestructures viàries

La ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, ha advertit que el pressupost previst al conveni de carreteres, signat entre el Govern balear i l'Estat, «no és suficient» per escometre tots els projectes prevists.

Segons informà el diputat socialista Francesc Antich, la ministra, en la seva compareixença davant comissió, observà que l'acord per millorar la xarxa d'infraestructures viàries de les Illes i d'altres CA «està mancat de planificació i es basava en una programació molt elàstica, en què les actuacions i el seu cost es modifiquen sobre la marxa».

Àlvarez arribà a manifestar que alguns convenis s'havien elaborat «sense cap tipus de rigor». Ara la intenció de l'Executiu central és reunir-se amb els distints governs autonòmics per concretar les inversions i els equipaments acordats i establir prioritats.

L'esmentat conveni, signat per la consellera balear d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, i l'anterior ministre de Foment, el popular Francisco Àlvarez-Cascos, preveu 206'5 milions d'euros per a la realització de les obres i 34'7 milions més destinats a sufragar les expropiacions.

En total, 241 milions d'euros per invertir en cinc anys (entre el 2006 i el 2010) que han de servir per finançar, a Mallorca, obres com els diferents accessos a Palma, el desdoblament Palma-Universitat de les Illes Balears, el segon cinturó, l'autovia Inca-sa Pobla, la variant de Son Ferriol o la polèmica autovia Inca-Manacor, malgrat que el president Matas s'ha mostrat disposat a renunciar a aquesta darrera a canvi de més finançament.

A Eivissa estan projectats el nou accés a l'aeroport, el desdoblament de la segona ronda d'Eivissa i el d'Eivissa-Sant Antoni. A l'illa de Menorca està prevista la variant de Ferreries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris