algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Defensa traurà a concurs terrenys per construir habitatges protegits

Mesquida descarta la subhasta de Son Simonet i Son Busquets

El Ministeri de Defensa posarà en el mercat els solars urbanitzables de Son Simonet i Son Busquets, ambdós ubicats al barri de Camp Redó, amb l'objectiu que es destinin a la construcció d'Habitatges de Protecció Oficial (HPO). En aquest sentit es convocarà, en el termini més breu possible, un concurs públic, al qual es podran presentar tant promotores com administracions públiques.

Així ho anuncià el director general d'Infraestructures de l'esmentat Ministeri, el mallorquí Joan Mesquida, abans de la reunió que mantingué ahir a Palma amb els comandaments militars de la zona de Balears, encapaçalats pel comandant general, Luis Peláez-Campomaes.

Mesquida afegí que l'opció de la subhasta de terrenys queda «pràcticament» descartada, mentre que la cessió gratuïta, tal com demana Cort, «ni tan sols s'ha previst». I és que Mesquida recordà que els terrenys, ocupats per antics quarters militars, passaren a formar part del patrimoni de Defensa després d'un conveni amb l'Ajuntament de Palma pel qual se cedia a Cort el baluard del Príncep i la Caixa de Reclutes, i «no em sembla del tot seriós cedir gratuïtament unes finques que tenim fruit d'una permuta», advertí Mesquida.

El director general assenyalà que el concurs per a l'alienació de terrenys tindrà com a preu de referència el que s'estableixi en una taxació. Per decidir les adjudicacions es valoraran aspectes com ara «la qualitat dels materials, el disseny de les cases o la presència de zones d'equipament social que contengui el projecte, a més del fet que les promocions immobiliàries incloguin «un percentatge elevat d'HPO.

Mesquida recordà que «tots els recursos que es generen de la venda de patrimoni reverteixen al Ministeri per a equipaments». Posteriorment a la reunió amb els comandaments militars Mesquida visità el quarter General Asensio, la base aèria de Son Sant Joan i l'estació naval de Portopí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris