algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Lliurades al Consell 3.120 signatures contra la urbanització de Muleta II

El GOB i Amics de la Terra demanen que es protegeixi la zona amb el Pla territorial

63538

March, Murray i Zayas en el moment de lliurar les firmes al Consell.

Les entitats ecologistes GOB i Amics de la Terra lliuraren ahir al Consell de Mallorca un plec amb 3.120 firmes per demanar la paralització de la segona fase de la urbanització de Muleta, al Port de Sóller, sol·licitant així que s'eviti la construcció en aquesta part elevada del Port de Sóller aprofitant la tramitació del Pla territorial de Mallorca.

Miquel Àngel March i Ivan Murray, del GOB, i Carlos Zayas, en representació d'Amics de la Terra, s'entrevistaren després amb el conseller delegat de Territori del Consell, Bartomeu Vicens, per expressar-li la preocupació que aquesta iniciativa urbanística ha despertat a Sóller, ja que incideix de manera directa sobre el paisatge del Port, en aquests moments molt massificat.

De les 3.120 firmes, devers 2.000 s'han recollit a Sóller i al Port de Sóller. Amb aquestes signatures, els ecologistes pretenen reforçar les al·legacions presentades contra la urbanització durant l'exposició pública del Pla territorial per EU-Els Verds, i per les mateixes entitats ecologistes. També han recordat al conseller que l'Ajuntament de Sóller en ple demanà l'any passat la desclassificació de Muleta.

March, Murray i Zayas insistiren que les terrenys de Muleta II no es poden considerar jurídicament urbans segons allò establert per la Llei del sòl, ja que no estan consolidats -no inclouen cap edificació ni una- ni disposen de tots els serveis. Segons Ivan Murray no es descarta demanar, per aquesses raons, la revisió de la classificació urbanística. Una possibilitat que han exposat el GOB i Amics de la Terra a Vicens és que s'eviti la construcció en aquesta àrea traslladant el sòl urbà a un altre indret de Mallorca dins el procés de reconversió territorial previst pel PTM.

Per la seva banda, els promotors ja han iniciat els contactes amb l'Ajuntament i, segons fonts municipals, els solars «són urbans a totes els efectes». Ara bé, en aquest moment no es podrien donar llicències perquè falta la dotació de serveis i perquè estan pendents de resolució les al·legacions del Pla territorial.

Els promotors podrien construir en aquesta zona del Port fins a 70 habitatges, alguns de plurifamiliars, en una àrea tan elevada que és visible des de tota la vall de Sóller. El sector ecologista considera que l'impacte sobre el paisatge turístic seria «brutal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris