algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

L'oposició critica l'acumulació de treballs pendents a Urbanisme

Denuncien que Cort ha perdut credibilitat davant els ciutadans


Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Palma criticaren ahir l'acumulació d'expedients disciplinaris per infraccions pendents que, com publicàrem en l'edició de dilluns, existeix en l'actualitat a l'àrea d'Urbanisme. Els regidors consideraren que aquesta situació de sobrecàrrega «dóna carta blanca als infractors».

Antoni Roig, portaveu del grup socialista a Cort, recordà que «nosaltres demanàrem fa mesos que es preparàs un pla de xoc al departament, però de moment només hem trobat molt bones paraules i ben pocs fets». «S'ha creat una cultura entre els ciutadans del campi qui pugui, una mena de far-west urbanístic a través del qual la gent arriba a la conclusió que «no els passa res per incompliment de la normativa».

Per la seva banda Marisol Fernández, regidora d'Esquerra Unida-Els Verds, instà el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, «a emprendre una reforma en la seva àrea, però no cosmètica com la d'ara, sinó amb una anàlisi prèvia de la situació real de cada departament».

Fernández considerà que «s'han de redissenyar els processos administratius a fi d'agilitar-los. No es pot consentir que estiguin imposant multes a expedients que daten del 1983. De Santos ha de veure on són els embussos al seu departament i posar els mitjans necessaris per desfer-los».

La regidora de la coalició assegurà que «la gent sap que no passa res pel fet de realitzar obres il·legals i, atès l'enorme cost econòmic de les infraccions per a la ciutat, és necessari treballar per recuperar la credibilitat de l'Ajuntament en qüestió de disciplina».

El portaveu del PSM, Pere Muñoz, acusà l'equip de govern de «caracteritzar-se per grans anuncis que després no passen de simples paraules» i li reclamà que «apliqui la disciplina urbanística amb equitat, perquè hem denunciat que sovint hi ha infraccions que es resolen massa a poc a poc».

Segons el nacionalista, «hi ha una certa paràlisi política i això fa que el ciutadà sàpiga que de vegades és més econòmic incomplir la Llei que ajustar-s'hi», i convidà el PP a «deixar de jugar brut amb l'urbanisme i a fer complir la disciplina a tots aquells que han duit a sopar durant les campanyes electorals amb la promesa que els arreglarien els seus problemes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris