muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Jiménez i Àlvarez neguen haver prevaricat en pagar hores extra

Els regidors declararen com a imputats en la querella de CCOO

El tinent de batle d'Hisenda i de Funció Pública de l'Ajuntament de Palma, Pedro Àlvarez, i Maite Jiménez, de manera respectiva, rebutjaren ahir davant del jutge l'acusació del sindicat CCOO d'haver comès un delicte de prevaricació autoritzant el pagament d'1,2 milions d'euros en concepte d'hores extra a mig de centenar de funcionaris.

Àlvarez i Jiménez, que declararen en qualitat d'imputats durant dues hores davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Palma, són dos dels alts càrrecs acusats de pagar, entre el 1998 i el 2003, 1,2 milions d'euros per hores extra a empleats de Cort. En aquells moments, Àlvarez i Jiménez ocupaven els càrrecs de tinent de batle d'Hisenda i de Funció Pública. Rafael Perera, advocat d'Àlvarez i de Jiménez, explicà que les hores extra realitzades «ho foren per serveis extraordinaris normals, no estructurals, i que no estaven sotmesos a la limitació de 80 hores».

«Eren serveis dels quals no es podia preveure l'existència ni la durada. Per això, aquelles hores extraordinàries no es regeixen per l'Estatut dels treballadors, sinó per la Llei de funció pública», sostingué. Respecte del fet que algunes partides en poder del jutge, aportades per CCOO, reflecteixin el cobrament per part d'un funcionari de fins a 700 hores extra, Perera afirmà: «No significa que s'hagin realitzat en un mes, sinó que són partides arrossegades de mesos, i fins i tot, d'anys anteriors; és a dir, que s'acumulaven fins que tingués (l'Ajuntament de Palma) possibilitats econòmiques de satisfer-les».

I afegí: «Tot sorgí arran d'un problema que hi va haver amb la Policia Local, que es queixava perquè no cobrava. Llavors, en un ple es va reconèixer el deute, per valor d'1,2 milions d'euros. Per això, és cert que per aquest pla de pagaments, algun empleat podria haver cobrat 600 hores un mes determinat. Però aquelles hores corresponien a mesos o a anys de feina anteriors». Afirmà que l'àrea de protocol a la batlia és «especial» per la senzilla raó que el batle, llavors Joan Fageda, tenia un horari gairebé de 24 hores. «Els seus xofers havien de fer torns i realitzar una quantitat d'hores extraordinàries molt important», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris