muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Monestir de la Real acollirà la xerrada de l'articulista del «Gara»

El Govern no ha autoritzat l'ús de la Casa de Cultura de Palma

El col·laborador dels diaris bascs Egin i Gara, i militant històric de l'esquerra abertzale podrà oferir avui finalment la seva conferència sobre la situació del conflicte basc a la sala Capitular del Monestir de Sant Bernat del Secar de la Real. El Comitè de Solidaritat de Balears amb Euskal Herria ha optat finalment per aquest espai després que el Govern no autoritzàs l'ús de la Casa de Cultura del carrer Ramon Llull de Palma.

Una setmana després que el Comitè de Solidaritat amb Euskal Herria-Balears i el col·lectiu de Drets Humans de Mallorca, que forma part de la Delegació d'Acció Social del Bisbat, haguessin sol·licitat el casal públic a la Conselleria de Cultura, aquesta els va denegar l'autorització sense explicar clarament els motius. La decisió va fer optar els organitzadors del IV Cicle de Conferències sobre la Pacificació d'Euskal Herria a cercar l'alternativa del Monestir de la Real, que és on finalment es farà l'acte previst.

El rector del monestir de la Real, Antoni Vallespí, va explicar ahir que una persona coneguda li havia comentat que tenia «dificultats» per celebrar una «reunió» i li va demanar espai per fer-la a la Real. El rector va apuntar que no tenia constància que es tractàs de cap «acte polític» i va assegurar que «a les persones que coneixem els cedim l'espai, que no és gaire gran, sobretot si es tracta d'activitats culturals i ciutadanes».

El president del Comitè de Solidaritat Euskal Herria-Balears, Nicolás Ibarra, va considerar la decisió del Govern de «retall a la llibertat d'expressió». El president de Drets Humans, Bernat Vicens, recordà que aquesta seria la primera vegada que el Govern els nega una sala pública a la qual «tenim tot el dret del món». Els organitzadors, que enguany celebren el quart cicle de conferènncies sobre la «Pacificació a Euskal Herria», consideren que la Conselleria d'Educació i Cultura ha protagonitzat un «abús de poder» i reclamen l'ús públic dels locals que es consideren públics.

La conferència-col·loqui per analitzar la situació d'Euskal Herria se celebrarà finalment avui, a les 20.00 hores, al monestir de la Real. Comptarà com a ponent amb l'articulista i activista Iñaki Gil de San Vicente i serà moderada pel president del Comitè Balears-Euskal Herria, Nicolás Ibarra. Després de l'acte d'aquest vespre és farà un homenatge en memòria d'Ofèlia Ahedo, copromotora del Comitè i presidenta de l'Euskal Etxea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris