muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Fiol admet la dificultat que tothom accedeixi al centre concertat elegit

El conseller reitera que les Balears compliran la suspensió de la LOCE


El conseller d'Educació del Govern, Francesc Fiol, va reconèixer ahir que «a causa de la gran demanada d'alguns centres no tothom podrà accedir a l'escola concertada que hagi triat en primera opció». Tot i així, considerà que amb el nou sistema d'admissió d'alumnes «la situació ha millorat de manera notable» i demanà paciència fins demà, quan facilitarà les dades definitives sobre el procés.

D'aquesta manera, Fiol sortí al pas de les declaracions de Marc González, portaveu de la patronal d'ensenyament concertat Escola Catòlica, en les quals assegurava que 600 alumnes no podran anar al centre concertat que han escollit en primera instància.

D'altra banda el titular autonòmic d'Educació assegurà que «segurament» el curs vinent les Balears compliran el decret de paralització de la Llei de Qualitat de l'Ensenyament -LOCE-, ja que no hem desenvolupat cap ordre que contradigui la suspensió».

Fiol es va referir ahir, als passadisos del Parlament, als efectes de la decisió del Govern central de deixar en suspens alguns aspectes de la LOCE, com són ara els itineraris, la revàlida o l'avaluació de l'assignatura de religió. En aquest sentit, i davant la notícia que la Comunitat de Madrid ha donat llibertat als centres perquè apliquin els itineraris esmentats, Fiol recordà que a les Illes aquesta iniciativa no s'ha aprovat.

Segons la seva opinió, el decret de supensió només afecta les normes que ja s'estan aplicant a les comunitats autònomes. «Només hi ha un decret desenvolupat completament per totes les CA, que és el d'elecció de directors, i no crec el Govern l'elimini», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris