nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Entitats socials i partits polítics condemnen les amenaces de Melià

El director de Política Lingüística retirarà les subvencions als «crítics»

Diferents entitats socials i partits polítics condemnaren ahir l'actitud del director de Política Lingüística, Miquel Melià, perquè «amenaçà» de retirar les subvencions als col·lectius que es dediquen a criticar la gestió del Govern. La reacció més contundent es produí a les files del PSM, que demanà al president de l'Executiu autonòmic, Jaume Matas, que faci cessar «de manera immediata» Melià.

En un comunicat emès ahir els nacionalistes interpreten que les declaracions del director general i les mesures que vol aplicar són «inacceptables» i contradiuen «els principis més elementals de la democràcia». El PSM aprofità per exigir a Matas que rectifiqui la seva política lingüística.

La nota de premsa afegeix que «les amenaces de Melià són vergonyoses i que s'equivoca si pensa que pot comprar les consciències i el silenci de la societat civil a cop de talonari». La formació política liderada per Mateu Morro considera que «una persona que no és capaç d'entendre i de respectar les regles del joc és indigna de formar part d'un Govern democràtic».

Des de Joves per la Llengüa titllaren d'anticonstitucionals les afirmacions de Melià i recordaren que «l'Administració pública té el deure de gestionar de manera objectiva i imparcial els doblers públics». La portaveu de l'associació, Aina Cànoves, exigí al Govern que no discrimini les entitats per la seva ideologia o la manera de pensar.

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) també mostrà el seu rebuig a «l'anunci» efectuat per l'alt càrrec de la Conselleria d'Educació i advertí, també a través d'una nota, que «les declaracions no s'atenen als principis d'objectivitat a partir dels quals ha d'actuar l'Administració pública».

Segons el CJIB, l'Executiu ha de governar per a tota la població, «i no sols per aquells que no el critiquen». A més, els interlocutors de les entitats juvenils assenyalen que el posicionament de Melià pot ser contrari a la Llei de subvencions de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris