cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Llenaire disposarà d'un geriàtric comarcal per a persones assistides

L'Ajuntament requalifica els terrenys per cedir-los al Govern


El Port de Pollença disposarà d'un geriàtric comarcal per a ancians assistits que s'aixecarà en un solar municipal de la zona de Llenaire, molt a prop del futur col·legi públic. El batle, Joan Cerdà (UM), reiterà ahir que «ja tenim confirmació de la Conselleria de Presidència del Govern balear que el nostre serà un dels 12 municipis triats per construir aquesta classe de residències geriàtriques comarcals».

«Ara falta firmar un conveni en el qual es definirà la gestió, que serà a càrrec d'un consorci entre el Govern i el Consell i en el qual es perfilarà quantes de places quedaran reservades per a pollencins», va explicar Joan Cerdà. El darrer ple municipal va aprovar una modificació urbanística que permetrà cedir els terrenys per a la construcció de la residència, ara municipals, a l'Executiu autonòmic.

La finca en la qual s'ubicarà el servei esmentat és part dels solars lliurats per la promotora de Llenaire a la Sala a canvi de fer la recepció de la urbanització. Els terrenys, abans rústics, s'han qualificat com a urbans amb ús social. Tenen una extensió de 6.500 metres quadrats. El primer edil de Pollença, Joan Cerdà, va explicar que «fa uns mesos quan la Conselleria de Presidència va demanar sòl als ajuntaments de les Illes per aconseguir aquest tipus de centres assistencials li oferírem diverses possibilitats i ens manifestaren el seu interès per aquest solar que ara hem requalificat».

Ara com ara el municipi compta disposa d'una sola residència pública per a gent gran, situada a Sant Domingo a Pollença però té nombroses barreres arquitectòniques, motiu pel qual només acull residents vàlids, no assistits. Precisament el nou servei de Llenaire serà per a aquests ancians no vàlids.

El darrer ple municipal aprovà, a més, una modificació urbanística que permetrà ampliar la residència ja existent a Pollença amb un nou edifici que s'alçarà just devora de l'actual i que tindrà un centre de dia a la planta baixa. El Moll també tindrà aviat un centre de dia a la planta baixa de l'edifici que substituirà l'hotel Carotti. El batle troba que d'aquesta manera quedaran cobertes les necessitats d'ambdós nuclis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris