nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Les negociacions d'UGT i Majorica, en punt mort per la producció

Des del sindicat s'assegura però que les posicions «es van acostant»

La reunió mantinguda ahir a Palma entre el comitè de joies, majoritari d'UGT, i els representants de l'empresa Majorica per parlar sobre la quotes de producció que quedaran a Manacor «es troben en punt mort, encara que les posicions es van acostant lentament», afirmà el delegat sindical d'UGT a Manacor, Guillem Vadell.

A les darreres reunions, els directius de Majorica acceptaren que la producció de perles es conservaria en un 100 per cent a Manacor, la secció de muntatge en un 50 per cent i respecte a la joieria es preveia mantenir entre el 40 o el 50 per cent de la seva producció.

Guillem Vadell matisà que «no estam avançant gaire en les negociacions ja que estam, ara, en un punt mort entre ofertes i contraofertes per discutir la producció a la nostra ciutat». Per UGT «està clar que no podem assumir els sacrificis nosaltres tots sols, l'empresa també ha de cloure en algunes de les seves pretensions».

L'activitat o la producció és la quimera del sindicat que segons Vadell «negociam com un sol paquet juntament amb el pla de regulació de llocs de feina». El sindicalista afirma que «per ventura en el pla social hi haurà més enteniment perquè estam més d'acord que no amb la producció, no ens acabam de fiar de les idees de l'empresa quan ens diu els percentatges de producció que quedaran a Manacor perquè algú ha de controlar el compliment d'aquests percentatges».

Vadell reconegué que «ens poden dir el que vulguin, però nosaltres volem saber qui controlarà els acords presos perquè d'aquí a un any no hem d'estar amb les mateixes de sempre, no volem negociar sempre amb el patiment que això comporta», ja que ja són massa anys de regulacions de llocs de feina «i els nostres treballadors el que volen és assegurar-se un futur digne».

El delegat sindical afirmà que «no ens mourem ni ens aixecarem de cap taula de negociació mentre no arribem a un acord de consens entre nosaltres i els representants de l'empresa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris