nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una escultura de Sarasate presideix la nova carretera d'Artà a Canyamel

El pont del Campet s'ha conservat i ha estat sotmès a rehabilitació

M.PUIGRÒS.Comarca.
Els «Guardians de Canyamel» de l'escultor Miguel Sarasate ocupen ja un lloc principal en la recent millorada i condicionada carretera d'Artà a Canyamel. Així, amb un pressupost de dos milions d'euros, el tram de l'esmentada carretera que ha estat sotmès a millora assoleix els cinc quilòmetres de llargària. La calçada ha estat eixamplada fins als vuit metres i les parets de tancament s'han desplaçat fins a un mínim de 10 metres. L'asfalt s'ha realitzat amb aglomerat asfàltic estès en tres capes, i s'han creat àrees de descans per aprofitar les zones de l'antiga via.

Una de les actuacions més destacades en aquestes obres de millora ha estat la rehabilitació i enllumenat del conegut pont des Campet, que a partir d'ara s'utilitzarà només en un sentit, ja que l'altre es farà per un nou pont que es troba separat de l'antic. Des del nou pont es poden observar les millores realitzades.

Ahir migdia la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar; el conseller d'Obres Públiques del CIM, Antoni Pascual; el director insular de carreteres, Gonzalo Aguiar; el conseller d'Economia i Hisenda del CIM, Miquel Àngel Flaquer i altres autoritats acudiren a la inauguració oficial de la carretera, que ja presentava un avançat estat de deteriorament a causa del trànsit que suporta sobretot a la temporada d'estiu.

L'escultor natural d'Artà Miguel Sarasate fou l'encarregat de realitzar la gran escultura que respon a la llegenda dels «Guardians de Canyamel». Aquesta obra s'ha instal·lat a una semirotonda. El més espectacular de l'obra es pot observar de nit, ja que «Els Guardians de Canyamel» tenen il·luminació, igual que el pont del Campet, que ressalta encara més les obres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris