muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El parc de la Mar, ple de brutor i en un estat proper a la degradació

L'oposició es queixa de la mala imatge turística que dóna a Palma


El parc de la Mar és una de les estampes més singulars i més importants a nivell turístic de la ciutat de Palma. Malgrat aquest fet, es troba ple de brutor i en un estat que frega la degradació. L'aigua de l'estany acumula múltiples clapes d'una substància marronenca, semblant a excrements d'animals, surant a la superfície, i la imatge que això provoca es veu reflectida a les cares de repugnància dels incomptables turistes que cada dia passen per allà.

El llac, que fou concebut com el mirall de la Catedral, element de major importància de tota la Palma monumental, presenta un aspecte no gens afavoridor. Amb les clapes i una escuma densa i bruta a la seva superfície, visitants com un grup de madrilenys que ahir era allà arribaren a assegurar amb decepció: «Ostres, sembla el Manzanares!».

Una passejada per aquesta àrea pública pot esdevenir un autèntic perill tant per als veïns com per als estrangers, i si aquest recorregut es fa amb un cotxet d'infants esdevé tota una odissea. L'empedrat es troba molt desgastat, i en moltes zones és ple de clots. Hi ha grava fina escampada, molt útil si del que es tracta és de relliscar i caure.

En altres zones, les peces de marès que cobreixen el terra han cedit al pas del temps i s'han esfondrat, servint com a improvisats dipòsits de papers, llosques de cigarrets i altres residus no identificats. En vista de l'estat general de manteniment del Parc, resulta quasi miraculós que no hi hagi hagut més accidents. La sensació general és d'absolut abandonament.

Els grups municipals de l'oposició coincidiren a considerar «vergonyós» que l'equip de govern descuidi així el Parc i criticaren la mala imatge turística que dóna a Palma. Antoni Roig, portaveu del PSOE, assegurà que «té els mateixos problemes de manteniment que la resta de la ciutat. El PP talla la cinta i s'oblida de les coses. Haurien de respectar més un lloc tan emblemàtic».

Eberhard Grosske, d'EU-EV, anuncià que «demanarem analítiques de l'aigua per comprovar el seu manteniment. El llac és el mirall de la Catedral i aquest és el motiu de la seva existència. Sempre hauria d'estar en bon estat tant per als turistes com per als ciutadans».

Finalment, el portaveu del PSM a Cort, Pere Muñoz, lamentà que «a Palma es gastin milers de milions en noves infraestructures i s'abandonin les ja existents. Tota la façana marítima està igual i la imatge que oferim és pèssima».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris