nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

El Govern obrirà una unitat de demència a l'Hospital Psiquiàtric

L'Executiu balear proveirà de mòbils els malalts d'Alzheimer

C. ROIG.Palma.
El Govern de les Illes Balears obrirà una unitat per a persones amb demència a l'Hospital Psiquiàtric de Palma amb l'objectiu de pal·liar les necessitats específiques d'aquest col·lectiu. Així ho explicà ahir la vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs al final de la reunió mensual de la Comissió Sociosanitària.

Aquesta iniciativa ha sorgit d'una proposta de la consellera de Presidència, Rosa Puig i de la de Salut i Consum, Aina Castillo, ambdues membres de la Comissió. La unitat constarà, segons aclarí Estaràs, de vuit o nou llits més per atendre aquest col·lectiu. La vicepresidenta també informà que la posada en marxa d'aquest nou espai a l'Hospital Psiquiàtric requerirà unes reformes de prop de 50 mil euros i l'anàlisi de la possible reubicació del personal de l'Hospital Militar.

Un altre dels acords ratificats pels consellers membre de la Comissió -Educació i Cultura, Salut i Consum, Economia, Treball i Obres públiques i Funció Pública, que s'excusaren d'assistir-hi- va ser la distribució de 3.000 mòbils per a la localització de les persones amb Alzheimer. Els aparells disposen d'un botó a través del qual els afectats es poden posar en contacte amb el servei d'emergències 112.

Així mateix, Estaràs anuncià que enguany començaran les obres del centre de discapacitats físics del carrer de Joan Crespí, després que el Consell de Mallorca aprovàs la modificació del Pla d'Ordenació de Palma. A més, el Govern signarà un conveni amb la Fundació Adamob, que dóna suport a les famílies de malalts de càncer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris