muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Diéguez «avisa» que el Govern vol apujar els imposts i Ramis ho nega

L'increment serviria per compensar «una mala gestió», segons el PSIB

El diputat socialista Antoni Diéguez va assegurar ahir que la intenció del Govern Matas és apujar els imposts per al pròxim exercici, «i d'aquesta manera compensar la seva mala gestió de les finances públiques». Diéguez anuncià que la intenció de l'Executiu autonòmic és incrementar en un 100 per cent (del 0,5 a l'1) el cost de l'impost per actes jurídics documentats i aplicar un gravamen addicional sobre els hidrocarburs, tal com permet el sistema de finançament autonòmic.

A més, segons el parlamentari del PSIB, el Govern del PP «ja ha elaborat els estudis tècnics pertinents per incloure aquests increments fiscals en la llei de pressuposts del pròxim any». De la seva banda, el conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, negà que cap augment de la pressió fiscal es produís de manera immediata i que, «en tot cas», l'impost per actes jurídics documentats s'apujaria per neutralitzar la baixada del de transmissions patrimonials, «i això no seria abans de l'aprovació del pla d'habitatge» que prepara Matas. Des de la Conselleria recordaren que els que sí incrementaren els tributs foren els responsables del Pacte de Progrés, en al·lusió a l'ecotaxa.

Diéguez, per la seva banda, insistí que el Pacte deixà els comptes en estat de solvència, segons l'agència Estàndard & Poor's. Posteriorment afegí que el PP malgasta els doblers públics amb el patrocini d'un equip de ciclisme, (6 milions d'euros anuals), l'adquisició de Costa Nord (4,5 milions) o la creació de la Radiotelevisió autonòmica (22 milions d'euros anuals).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris