nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El Govern denega «de moment» l'ús d'un casal públic per a la xerrada d'un articulista del 'Gara'

Iñaki Gil San Vicente, que arriba demà a Palma, feia comptes fer la conferència a la Casa de Cultura

El Govern no va autoritzar ahir l'ús de la Casa de Cultura del carrer de Ramon Llull perquè Iñaki Gil San Vicente, col·laborador dels diaris bascs Egin i Gara, hi faci una conferència sobre la situació del conflicte basc. L'acte estava previst per dimecres a les 20.00 hores.

Precisament, ahir feia una setmana que el Comitè de Solidaritat Euskal Herria-Balears i el col·lectiu Drets Humans de Mallorca, que forma part de la Delegació d'Acció Social del Bisbat de Mallorca, varen sol·licitar l'espai a la Conselleria d'Educació i Cultura.

En una comunicació firmada per la directora general de Cultura, Catalina Sureda, el Govern fa saber al Comitè de Solidaritat Euskal Herria-Balears que «de moment» no està autoritzat a fer servir la sala d'actes de la Casa de Cultura. Concretament, la comunicació enviada als organitzadors i firmada per Sureda diu que «en resposta a la vostra petició, vos comunic que en aquest moment no és possible donar-vos una resposta positiva a la vostra sol·licitud».

Per al president del Comitè de Solidaritat Euskal Herria-Balears, Nicolás Ibarra, la decisió del Govern de no permetre que aquesta conferència es realitzi «de moment» dins la Casa de Cultura del carrer de Ramon Llull «és un retall a la llibertat d'expressió». Ibarra, tanmateix, no es dóna per derrotat i assegura que «intentarem per tots els mitjans que ens deixin l'espai». En cas contrari, va avisar «prepararem protestes».

El president de Drets Humans, Bernat Vicens, diu que la resposta del Govern «és una resposta un poc ambigua» i que de tots els actes que ha fet l'organització a Balears «és la primera vegada que ens responen així». De fet, «aquesta podria ser la primera vegada que ens neguen un espai». Així i tot, Vicens vol pensar que aquesta negativa es transformi en una resposta positiva abans de dimecres perquè «tenim tot el dret del món a fer servir la sala».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris