nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Istúriz es compromet a combatre l'estacionalitat turística des de la UE

Iturgaiz, Herrero i Gallardón faran campanya amb el candidat balear

El candidat del PP balear al Parlament Europeu, Antonio López-Istúriz, proposarà a la UE mesures concretes per combatre l'estacionalitat turística que afecta les Illes. Així es preveu en el programa electoral que el seu partit ha elaborat de manera específica per a les Balears, i que es presentarà demà.

Istúriz és conscient que la desitjada «desestacionalització» exigeix, entre altres qüestions, impulsar un turisme de qualitat i sostenible. Per aquest motiu es compromet a treballar, a partir del 13 de juny i des del seu escó d'eurodiputat, per promoure plans que persegueixin aquest històric repte de les institucions i del sector privat de l'Arxipèlag.

La potenciació de l'agroturisme o l'ampliació i la millora de les rutes cicloturístiques són algunes de les iniciatives que López-Istúriz impulsarà des del si del Parlament europeu. El programa del PP per a les Balears té present que «un turisme de qualitat va unit a la protecció i a la regeneració de l'entorn natural». En aquest sentit, l'equip del candidat vol incidir en la protecció del paisatge rural de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera; de l'entorn d'oliverar o de les marjades típiques de les Illes, entre altres qüestions.

Però les polítiques mediambientals exposades en el programa popular també dediquen un apartat especial als recursos hídrics. Per això es proposa que les institucions de la UE afavoreixin i financin estacions de depuració d'aigues residuals -a Sant Antoni, Sant Josep I Pollença-, i la millora del proveïment d'aigua potable en municipis com Costitx o Llubí.

Respecte de la cohesió social, la intenció de López-Istúriz és que, més enllà del 2007, les Balears continuÍn accedint a programes d'aplicació regional que depenen de les subvencions comunitàries. Iniciatives com Equal, Equitas i Filoxenia que incideixen en la formació dels ciutadans en risc d'exclusió laboral. Aquest projectes corren perill per l'ampliació de la UE i el PP illenc els vol protegir.

A l'hora de divulgar el se programa els populars de les Balears tindran, al llarg de la campanya, la presència de «primeres espases» com ara Alberto Ruiz Gallardón, Carlos Iturgaiz i el periodista -i membre de la candidatura de Mayor Oreja-, Luis Herrero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris