nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

La Mesa de Diàleg Social abordarà la «delicada» situació del turisme

UGT proposa al Govern que la reunió es faci a principi de juliol

La Mesa de Diàleg Social abordarà la «difícil i delicada» situació de la indústria turística de les Balears. El sindicat UGT proposà ahir al Govern que la reunió, de «màxima urgència» per l'actual crisi del sector, sigui a començament de juliol.

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, i el conseller de Treball i Formació, Cristòfol Huguet, al costat de diferents alts càrrecs de la Conselleria, es reuniren ahir amb representants del sindicat esmentat. D'aquesta manera, Huguet continuà la ronda de contactes amb els agents socials de les Illes per «conèixer les seves inquietuds, iniciatives i perspectives de futur».

En aquest sentit, «volem aprofitar el canvi d'estratègia del Govern amb els sindicats i el nou tarannà obert i dialogant per debatre de manera conjunta els temes que més preocupen a hores d'ara tota la societat balear», assegurà ahir el secretari general d'UGT, Llorenç Bravo. El representant sindical va demanar sengles pactes per l'ocupació i pel desenvolupament econòmic de les Balears, si bé va qualificar de «prioritari» cercar solucions a la crisi turística».

De moment, l'Executiu es comprometé ahir davant la UGT a convocar una Mesa de Diàleg Social per tractar de la crisi del sector turístic a principi de juliol. Serà la primera vegada que aquest òrgan de consulta, integrat per l'Administració, els empresaris i els agents socials, abordi la problemàtica del principal sector de l'economia balear.

Temes com l'estacionalitat, els fixos discontinus, l'oferta del «tot inclòs», el turisme residencial, la recessió en els mercats emissors, el redimensionament de l'oferta hotelera i la reconversió del model turístic són algunes de les qüestions que els sindicats volen traslladar a la Mesa de Diàleg Social. El compromís del Govern amb els sindicats es manifestà també amb la promesa de participació en l'elaboració dels pressuposts generals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris