cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Una altra mort a Cala Bona eleva a 60 les víctimes d'enguany a les carreteres balears

Andreu Jaume, de 84 anys, fou atropellat dimecres, però el seu cadàver el trobaren ahir

La troballa ahir dematí a Cala Bona del cadàver d'un home que havia estat atropellat 24 hores abans, i el cos del qual quedà amagat davall un caramull de fulles, ha fet pujar a 60 el nombre de morts enguany en accident de circulació. Tenint en compte que per abril del 2003 les víctimes mortals eren 33, l'estadística gairebé s'està doblant. I allò més desconcertant és que ningú no és capaç d'assenyalar cap causa concreta com a origen d'aquesta sagnia sense precedents.

Andreu Jaume Ballester, de 84 anys, vivia a Son Servera i cada matí, a primera hora, sortia a passejar pel Comellà Fondo, a fi d'estirar un poc les cames. Dimecres va fer igual, però misteriosament no tornà a casa. Ningú no sabia què li havia succeït i l'horabaixa la seva família interposà una denúncia a la caserna de la Policia Local de Son Servera.

Devers les 7.15 hores, un Opel Corsa que circulava a gran velocitat havia patit un accident espectacular al Comellà. Arrancà un pal i va quedar del tot destrossat. El seu conductor, Pedro José Vives de 20 anys, havia patit ferides de consideració. El jove, mentre era atès, explicà que tenia la sensació d'haver atropellat algú, «un animal o per ventura una persona».

La Policia Local redactà l'atestat corresponent sobre el sinistre i va rastrejar la zona entorn del turisme destrossat, sense veure-hi res d'estrany. El cadàver d'Andreu Jaume, tanmateix, havia sortit projectat a conseqüència del brutal impacte i jeia a devers 60 metres, entre la brossa.

Després de la denúncia interposada per la seva família, els agents de la Guàrdia Civil començaren a relacionar la desaparició amb l'accident i ahir dematí a les 7.30 hores tornaren a l'escenari dels fets, on pogueren localitzar per fi el cos sense vida de l'ancià.

Ja fa estona que els veïns de Cala Bona es mostren indignats per les corregudes il·legals de cotxes que es duen a terme al camí del Comellà Fondo, protagonitzades sobretot per joves que condueixen de manera temerària vehicles de gran potència. Per aquest motiu, la notícia de la mort d'Andreu Jaume, sobretot per les circumstàncies que l'han envoltada, ha provocat indignació en aquest nucli i també a Son Servera, on la víctima era molt coneguda.

L'any passat perderen la vida a la xarxa viària de les Balears 118 persones en total. Ara només és encara el mes d'abril i la xifra ja arriba a 60, més de la meitat d'aquella estadística. I des de diumenge són set més els morts a Mallorca i a Menorca. Dos motoristes més es troben en situació crítica a Son Dureta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris