cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

L'Ajuntament demanarà ajuda al Govern per comprar ca ses Monges

L'equip de govern ultima amb el Bisbat el cost de l'adquisició

ELENA DÀVILA.Lloret.
L'Ajuntament de Lloret demanarà ajuda econòmica a la Conselleria de Turisme del Govern per a la compra de l'edifici de ca ses Monges, propietat del Bisbat, i la seva habilitació com a centre multifuncional. El batle de la localitat, Joan Jaume (PP), ha confirmat que estan a l'espera «que el Bisbat ens passi una valoració econòmica del que suposa la compra de l'edifici per ultimar la proposta que presentarem a la Conselleria».

El projecte seria inclòs dins la línia d'ajudes recentment llançada pel Govern balear per combatre la desestacionalització turística. La compra de Ca ses Monges és una de les prioritats de l'actual equip de govern. Les negociacions s'iniciaren ja l'any passat amb els responsables episcopals amb la finalitat d'arribar a un acord per a la seva compra.

No obstant això i a causa de la mort del bisbe Teodor Úbeda, les negociacions varen quedar aturades i després del nomenament del nou bisbe els tràmits s'han tornat a iniciar.

El batle no vol aventurar-se a donar la xifra que suposa la compra encara que assegura que serà superior a la que es va estudiar des de la Sala a l'inici de les negociacions. I és que un informe de l'arquitecte municipal va valorar el passat any en uns 390.000 euros la compra de l'edifici, encara que des del Bisbat la valoració que es va fer se situava entorn dels 600.000 euros.

El que està clar, insisteix el batle, «és que ca ses Monges ha de ser de propietat municipal perquè la gent del poble ho reclama». Encara que de moment no està definida exactament la finalitat que se li donarà a l'edifici, Jaume explica que podria ser un centre multifuncional que aculli exposicions, o allotjar un museu etnològic, o fins i tot no descarta la seva habilitació com a centre de dia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris